Zájemce o provozování franšízové prodejny sítě Náš Grunt se musí připravit na počáteční investici v hodnotě zhruba jednoho milionu korun. Vše však samozřejmě záleží na velikosti prodejny.
Pátek
16.10.2015
Síť farmářských prodejen Náš Grunt má namířeno k dalšímu rozvoji. Pomoci by jim měl i nový investor.
 

Podle nejnovějších informací získal ve společnosti Náš Grunt čtvrtinový podíl investor Karel Nohejl, a to prostřednictvím společnosti RSG Food. Podle zjištění deníku se ve prospěch Nohejla, který mimo jiné pomáhal v minulosti PPF rozjet  farmaceutiskou společnost Sotio, umenšily podíly „otců zakladatelů“ sítě, tedy Aleše Kotěry, Jiřího Málka a Jana Čajana.        

V červenci letošního roku oslavila franšízová síť Náš Grunt pětileté výročí působení na našem trhu. Za tu dobu si značka vybudovala přední postavení mezi farmářskými obchody. V současnosti provozuje na trhu 30 prodejen, mezi nimiž jsou jak obchody vlastní, tak i ty, které řídí franšízoví partneři. V loňském roce, jak již portál Franchising.cz informoval, dosáhla síť tržeb v hodnotě zhruba 150 milionů korun. Pro srovnání, jakým tempem hospodářské výsledky Našeho Gruntu rostly, v prvních dvou letech se jeho tržby pohybovaly okolo dvou milionů korun.

Nové plány v jasných obrysech

„Od prvního nápadu podnikání s farmářskými potravinami k realizaci uplynul zhruba rok. První prodejna byla otevřena 12. července 2010. Jednalo se o obchod v Radhošťské ulici v Praze na Vinohradech,“ popisuje spolumajitel Našeho gruntu, Jiří Málek, začátky firmy. Koncept byl od začátku budován tak, aby umožňoval rozšíření, ať již formou franšízy či vlastních prodejen. To nastalo velmi záhy, prvního franšízového partnera zakladatelé našli už na konci roku 2010. 

„Po pěti letech fungování se cítíme stále velmi mladou firmou. V dalších pěti letech proto chceme dorůst do dospělosti. Plánujeme nejen rozšíření sítě poboček, ale i online prodej, zvýšení podílu moderních potravin jako jsou bezlepkové a raw produkty, změnu designu prodejen a nové služby pro naše zákazníky,“ shrnuje další plány druhý z majitelů Aleš Kotěra.