pondělí
19.10.2015
Síť prodejen LEGO wear nedávno otevřela svůj první outlet v České republice. O dalším směřování značky jsme si povídali s Jarmilou Janíkovou ředitelka divize LEGO wear.
 

Je otevírání poboček v outletových centrech podle Vás cesta, kterou by mohla značka LEGO wear v budoucnosti jít?

Vzhledem k pozitivnímu vývoji tržeb nově otevřeného outletu soudím, že toto je skutečně ta správná cesta. I v zahraničí jsou outletové prodejny LEGO wear výrazně nejúspěšnější. Najdeme je například v Rakousku a Německu.

Jsou nějaké novinky, které pro své zákazníky a pro své partnery chystáte?

Máme s partnerem podepsánu smlouvu o otevření nové outletové prodejny LEGO wear v Praze, která bude v případě realizace otevřena jako partnerský systém. Čekáme na stanovení konečného termínu dostavby centra. Věřím, že na otevření se můžeme těšit nejpozději na jaře 2016.

Proč by se měl zájemce o franšízovou licenci rozhodnout pro váš koncept?

Je třeba podotknout, že v současné době klasické franchisové licence z rozhodnutí LEGA a držitele licence LEGO wear Kabooki A/S aktivně nenabízíme, pouze partnerské systémy. Nicméně pojetí se stále vyvíjí, oblečení LEGO wear prošlo nyní velkou designovou a koncepční obměnou a rovněž výrobce Kabooki A/S obměnou managementu, do budoucna není vyloučen opětovný pozitivní vývoj i v oblasti franšíz.

Před časem jste avizovali, že chcete jít momentálně cestou otevírání partnerských poboček formou shop-in-shop. Stále toto platí?

Ano, toto je preferovaný a vedle outletů nejúspěšněji fungující model. V konceptu shop-in-shop je možno nejlépe využít synergie LEGO wear a ostatních doplňkových značek, se kterými se naše oblečení prodává. Nejlépe by se mohlo jednat o stavebnice a hračky LEGO a ostatní LEGO licence, popřípadě další dětskou značkovou módu a příbuzný sortiment.

Mají šanci uspět i zájemci, kteří budou chtít otevřít monobrandový obchod LegoWear?

V současné době bohužel ve většině lokalit spíše ne. Jak jsem uvedla, tento koncept nyní LEGO Group ani výrobce LEGO wear KABOOKI a/s aktivně nepodporují. Nicméně v případě lukrativní lokality, například v některém z prémiových obchodních center v Bratislavě, a opravdu zkušeného partnera, bychom žádali o výjimku a věřím, že bychom ji získali a tento projekt mohli plně podpořit.

Kolik poboček by podle Vás mohlo najít na tuzemském trhu místo? Jak by to mohlo vypadat na sousedním Slovensku?

Ve všech větších okresních městech České republiky i na Slovensku je určitě stále místo pro velké a plně vybavené shop-in-shopy LEGO wear. Nejvíce nás v obou zemích lákají krajská města.