Úspěch na kolejích
Fakt, že na tuzemském gastronomickém trhu je stále místo pro originální gastronomické koncepty, je již dávno známý. Není proto divu, že jedna z originálních restauračních sítí se rozhodla otevřít zatím největší pobočku na našem trhu. Jedná se o franšízový koncept Výtopna, který je znám tím, že v jeho restauracích obsluhují zákazníky modely vlaků.
Otevřením doposud největší provozovny řetězec, kterou zákazníci najdou v pražském nákupním centru Palladium, reaguje na stále rostoucí oblibu mezi zákazníky v Brně i Praze, kde fungují další dvě restaurace již několik let. Pivo nebo jiný nápoj až na stůl přiveze zákazníkům v nové restauraci některá z 21 mašinek po 1200 metrech natažených kolejnic se dvěma padacími mosty. Samotná restaurace má 400 míst.
Ve srovnání s novou pražskou pobočkou například Výtopna na Václavském náměstí v Praze disponuje 900 metry kolejí s pěti padacími mosty a dopravu nápojů zajišťuje čtrnáct mašinek. Brněnská pobočka má 400 metrů kolejí, tři padací mosty a servis obstarává šest mašinek.
„Otevření nové Výtopny je logickým krokem v dalším rozvoji našeho unikátního konceptu. Ten zaujal nejen lidi u nás, ale i v zahraničí. V obchodním centru uprostřed Prahy chceme oslovit další skupinu lidí, která se chce dobře najíst a napít v netradičním prostředí s originální formou obsluhy,“ vysvětluje Petr Fridrich, majitel a autor konceptu restaurací Výtopna.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...