Orion nabízí možnost přenechání již fungující prodejny do správy franšízorovi. Musí tomu však předcházet vzájemná obchodní historie franšízora a franšízanta.
Středa
21.10.2015
Doobsadit zbývající volná města v České republice. To si pro příští rok stanovila jako cíl značka Orion – český obchod pro domácnost.
 

Jen v letošním roce se síti v České republice a na sousedním Slovensku povedlo otevřít 15 nových prodejen. „Prozatím jsme otevřeli 10 franšízových prodejen v Česku a jednu na Slovensku. Dále jsme u nás otevřeli čtyři prodejny přímo provozované Orionem a dvě jsme převzali od franšízantů,“ říká obchodní manažer sítě Tomáš Maloch s tím, že další dva obchody, které provozoval Orion, si od něj koupili franšízoví partneři. Konkrétně šlo o pobočky v Šumperku a Litoměřicích.

S ohledem na rozvoj sítě u našich východních sousedů otevře Orion do konce toku ještě dalších šest prodejen. Bude se jednat o franšízové prodejny právě na Slovensku, ale i prodejny přímo mateřské společnosti v Česku. Zákazníci se tak mohou těšit na obchody například v Košicích, Nitře, Liptovském Mikuláši nebo v české Jaroměři.

Novinky koncept nechystá jen, co se rozšíření sítě týká, ale i pro své franšízové partnery. Zejména v oblasti marketingu. „Na našich prodejnách budeme spouštět TV zobrazovače, jejichž prostřednictvím chceme zaujmout a oslovit potenciální zákazníky,“ prozradil Tomáš Maloch s tím, že TV zobrazovače budou moci zákazníci vídat v prodejnách Orion do dvou měsíců.