Veškeré jídlo podávané v restauracích značky Vapiano je vařeno před očima zákazníků. Italské speciality tak mohou jejich milovníci sledovat po celou dobu jejich přípravy.
Čtvrtek
22.10.2015
Tuzemský trh láká další zahraniční gastronomické franšízové značky. Své místo zde najde i německé Vapiano.
 

Samoobslužná restaurace specializovaná na italskou kuchyni – to je franšízová síť Vapiano, která dle informací Hospodářských novin vstupuje na český trh. Celkem pět franšízových poboček zde má provozovat slovenská společnost Bencik Culinary Group. Stejný počet poboček tohoto řetězce chce otevřít i na domácím Slovensku.

Slovenská firma chce podle HN otevírat své restaurace primárně ve velkých městech a to v Praze a Bratislavě. Mířit plánuje na atraktivní lokality umístěné v centrech měst či v obchodních centrech s vysokou fluktuací lidí. Otevření prvních poboček je zatím v jednání. Ve hře je nová část nákupního centra Chodov či Nový Smíchov. Postupem času u nás chce firma otevírat i své vlastní gastronomické koncepty.

Původem německá značka Vapiano si od svého založení v roce 2002 našla své příznivce takřka po celém světě. Prostřednictvím prodeje franšízových licencí se rozšířila nejen po dalších státech Evropy jako Francie, Maďarsko, Rakousko nebo Velké Británie, ale její restaurace můžeme najít i ve Spojených tátech amerických, Mexiku, Brazílii, Austrálii nebo Číně.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014