Díky přestěhování Konopné lékárny z Kladno do Slaného dosáhl Michal Chrapo také nemalého snížení provozních nákladů, zejména za personál. Díky tomu, že si může sám nastavit otevírací dobu, nemusí zaměstnávat další personál. Za pultem tak návštěvníci potkají přímo majitele lékárny.
pondělí
16.11.2015
Michal Chrapo je franšízantem konceptu Konopná lékárna více než rok. Nedávno musel učinit důležité rozhodnutí.
 

Své podnikání pod touto ryze českou značkou zahájil Michal Chrapo v Kladně, když v říjnu loňského roku přebíral franšízovou pobočku Konopné lékárny od jejího tehdejšího majitele. Po roce fungování v tomto 70tisícovém městě se však rozhodl lékárnu přestěhovat. A to do nedalekého města Slaný. Franšízor mu tento krok schválil.

„Důvodů, proč jsem se rozhodl z Konopné lékárny Kladno udělat Konopnou lékárnu Slaný, bylo hned několik. Jedním z nich byl i fakt, že jsem ze Slaného a chtěl jsem podnikat ve městě, ve kterém žiji. Jsem velmi rád, že mi to majitelé sítě umožnili,“ prozrazuje Michal Chrapo, který zanedlouho se svou přítelkyní očekává přírůstek do rodiny. Nezastírá však, že za přestěhováním podnikání byl i jeho úspěch, který v Kladně nebyl takový, jak očekával. Ve Slaném to naopak momentálně vypadá o mnoho lépe, snad i proto, že jde o menší město.

„V nabídce naší lékárny najdou zákazníci výrobky, které mají pozitivní vliv na jejich zdraví. Proto je pro nás opravdu důležité, aby byli klienti schopní své zkušenosti s našimi produkty sdílet. A to je na menším městě podle mého názoru snazší,“ říká Michal Chrapo s tím, že na otevření Konopné lékárny ve Slaném oceňuje i to, že se může stát součástí zdejší podnikatelské komunity. To s provozovnou v kladenském Tescu bohužel nešlo.

„Naše lékárny nejsou jen místem, kam si lidé produkty mohou zajít pořídit. Mohou se rovněž ptát na rady i zkušenosti a zároveň si produkty na místě vyzkoušet,“ vysvětluje Jiří Stabla, zakladatel Konopných lékáren a majitel společnosti Carun Pharmacy. V nabídce lékárny je jak přírodní kosmetika, tak potraviny a potravinové doplňky. Zákazníci si mohou zakoupit vše od univerzální konopné masti přes nejjemnější mycí kosmetiku až po konopné víno. Novinkou v sortimentu, kterou zákazníc najdou i ve slánské Konopné lékárně, je vysokoprocentní CBD olej, který představuje vysoce účinnou pomoc při záchvatech, úzkostných poruchách, epilepsii, cukrovce, roztroušené skleróze či stresu.