Zájemce o licenci Kids&Us za ni zaplatí 665 tisíc korun. Další náklady na něj pak budou čekat v souvislosti s budováním školy.
Čtvrtek
19.11.2015
Novou značkou na trhu jazykových škol u nás je Kids&Us. Je také novinkou v Katalogu franšíz.
 

Původem španělský koncept zaměřený na vzdělávání dětí od 1 roku do 18 let má v České republice v plánu primárně se svými školami obsadit naše hlavní město. V další fázi se pak bude soustředit na středně velká města, nakonec však přijdou na řadu i města menší. Důvodem, proč se Kids&Us rozhodlo na tuzemském trhu rozvíjet svou franšízovou síť, je zejména to, že v rámci dalšího plánu expanze představuje naše země potenciál díky sví kulturní a geografické blízkosti k dalším zemím východní Evropy.

V poslední době zvolily jazykové školy Kids&Us novou strategii, co se zahraniční expanze týká. „Ta spočívá v otevření jedné pilotní školy pro pochopení jejích zvláštností a dosažení ziskového modelu,“ říká Barbora Veselá, ředitelka Kids&Us pro Českou republiku s tím, že nyní, když se model u nás osvědčil jako funkční, je firma schopna ho nabídnout novým uchazečům o franšízy, kteří otevřou nové školy v předem vybraných regionech, jež splňují předem daná socioekonomická kritéria.

Zároveň i uchazeči o získání franšízové licence konceptu Kids&Us musí splňovat určitá kritéria. „Potřebujeme partnery, kteří jsou schopní v řízení a dokáží dodržovat pravidla,“ vysvětluje Barbora Veselá. Rozhodující pro zájemce o franšízu je také jeho nadšení pro práci s dětmi a vzdělávání. „Pokud jde o pedagogické aspekty, jsme povinni jim poskytnout potřebné nástroje, které jim pomohou vytvořit vlastní tým na základě vzdělávacích kritérií. Z tohoto důvodu je vhodným profilem uchazeče o franšízu buď podnikatel, nebo investor, který si pak založí svůj vlastní tým a začne provozovat školu,“ doplňuje Veselá.

První franšízové pobočky začala síť Kids&Us ve světě otevírat v roce 2007. V současné době najdeme po celé zeměkouli 266 škol v osmi zemích. Na základě metodologie konceptu se dnes učí anglicky více než 85 tisíc žáků.