pondělí
30.11.2015
Nabídnout zboží zákazníkům v co největším počtu měst. To je plán pro příští rok franšízové sítě Orion – český obchod pro domácnost, říká v rozhovoru Tomáš Maloch, obchodní manažer sítě.
 

Kolik nových poboček se Vám od začátku letošního roku podařilo otevřít? Kolik z nich je franšízových?

Vzhledem k tomu, že expanzní tým Orionu ČR se začal starat i o rozvoj maloobchodní sítě na Slovensku, tak je do nově otevřených prodejen počítáno i otevření slovenských poboček. Orion v tomto roce otevřel prozatím 10 franšízových prodejen u nás a jednu na Slovensku. Dále jsme v ČR otevřeli čtyři prodejny přímo provozované Orionem a dvě jsme převzali od franšízantů. Další dvě prodejny, které provozoval Orion, si od nás koupili franšízoví partneři. Konkrétně se jedná o prodejny v Šumperku a Litoměřicích. Celkem jsme tedy k dnešnímu dni otevřeli 15 nových prodejen. 

Kolik poboček plánujete otevřít do konce roku?

S ohledem na rozvoj sítě na Slovensku otevřeme do konce roku ještě šest obchodů. Bude se jednat o franšízové prodejny na Slovensku, ale i prodejny přímo Orionu v ČR. Abych byl konkrétnější, jedná se o města Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Skalica, Jaroměř, Košice, Nitra, kde se můžete těšit na nové prodejny Orion – český obchod pro domácnost nebo Orion – slovenský obchod pro domácnost.

Máte již plány pro příští rok?

Plánem pro příští rok je doobsadit zbývající volná města v ČR, abychom mohli zákazníkům ve všech městech nabídnout prodejnu Orion. Rozvoj v Česku bude probíhat v součinnosti s rozvojem na Slovensku. Prodejny, které můžeme se stoprocentní jistotou potvrdit, jsou Zlaté Moravce a Velký Krtíš, obě na Slovensku. Nové prodejny by měly přibýt i ve městech Vrchlabí, Havířov, Rakovník, Chomutov, Povážská Bystrica, Plzeň, Strakonice nebo Domažlice.

Co Vás vedlo k převzetí franšízové pobočky v Lanškrouně? Obvykle to bývá spíše naopak, že koncepty dávají vlastní pobočky do franšízy.

Ano, i Orion nabízí možnost přenechání již fungujících prodejen do správy franšízanta. Samozřejmě tomu musí předcházet vzájemná obchodní historie franšízora a franšízanta. Konkrétně v tomto případě se však jednalo o velmi závažný rodinný problém ze strany našeho partnera, kdy muselo dojít k převzetí fungující prodejny franšízorem.

Chystáte nějaké novinky, jak pro zákazníky, tak i pro franšízanty?

Zajímavou novinkou pro franšízové partnery jsou TV zobrazovače, které budeme na našich provozovnách spouštět. Chceme tím zaujmout a oslovit potenciální zákazníky. Tuto formu reklamy, podpory považujeme za zajímavou a přínosnou.  TV zobrazovače, tak začneme u prodejen Orion vídat do měsíce, kde bude k dispozici mnoho informaci o zboží, akcích a celém sortimentu.