Firma, hledá i další způsoby jak by mohla nabídnout své služby více klientům. Jednou z možností je expanze do zahraničí. O otevření první pobočky jedná na Slovensku, provoz by měla zahájit v prosinci.
pondělí
30.11.2015
Řada franšízových sítí dává možnost rozjet podnikání i lidem bez zkušeností z oboru. Systém asistovaného hubnutí potřebuje odborníky.
 

I přesto se konceptu podařilo celkem slušně nastartovat expanzi po celé naší republice. V roce 2015 se síti podařilo otevřít pobočku v Benátkách nad Jizerou, která své služby poskytuje v okrese Mladá Boleslav. Provoz zahájila také pobočka v Plzni. „Rozšiřovat naše zastoupení se nám daří, i když hledání franšízantů není opravdu jednoduché. Pro naši síť totiž potřebujeme zájemce se vzděláním v oboru nutriční terapeut, ideálně již se zkušenostmi v oboru,“ prozrazuje zakladatelka Systému asistovaného hubnutí (SAH) Lenka Náměstková.

Problémem, na který však neustále naráží je fakt, že nutriční terapeuti, kteří právě dokončili školu, nemají žádné zkušenosti. „Ti zkušení jsou pak již zaběhlí ve svých zaměstnáních, kde mají jistotu stálého platu. Do vlastního podnikání se jim bohužel moc nechce,“ říká Lenka Náměstková s tím, že mají většinou strach z administrativní zátěže, kterou s sebou podnikání v dnešní době nese.

Právě z tohoto důvodu je tedy potřeba potenciálním kandidátům na franšízanty sítě SAH vysvětlovat, že díky zapojení se do franšízového systému jim řada těchto problémů „odpadne“. „V roce 2016 oslaví Systém asistovaného hubnutí své 10. výročí od svého založení. Díky tomu, že má za sebou již takovou historii, můžeme říci, že za sebou máme jak vývojovou, tak i zkušební fázi celého projektu. Víme tak, že našim partnerům předáváme ucelený a osvědčený koncept,“ vysvětluje Lenka Náměstková.