První chvíle v byznysu

První týdny života firmy jsou dobou, která často rozhoduje o jejím bytí a nebytí. Přečtěte si v novém čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING jak přestát toto poměrně složité období a zapustit na trhu kořeny.
 

V dalším čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING (04/2015) najdete:

O čem se mluví

První chvíle v byznysu

První týdny života firmy, to je doba, během níž leží na vahách osud jejích zakladatelů. Jak přestát toto poměrně složité období a zapustit na trhu kořeny? 

Fakta a trendy

Reality na vzestupu
Za rok 10 nových poboček. Taková je bilance realitní franšízové sítě CENTURY 21, která se v Česku znovu nadechla k růstu

Děti, vzdělání, zisk
Sázka na vzdělávání se na českém franšízovém trhu vyplácí. Není tedy divu, že stále láká další koncepty z této oblasti.

Do soukromých rukou
Stejnou cestou jako Česká pošta se vydává i fastfoodový řetězec McDonald´s. Většinu svých poboček chce mít v rukách franšízantů.

Z Fornetti je Minit
České a slovenské provozovny se osamostatnily od maďarské aster-franšízové matky. Obchody s pekárenskými výrobky Fornetti se přejmenují na Minit.

 

Česko na prvním místě
Trend mražených jogurtů na tuzemském trhu sílí. Zákazníci na něj slyší a franšíza Yogoterie to vidí ráda.

Zkušenosti podmínkou
Řada franšízových sítí dává možnost rozjet podnikání i lidem bez zkušeností z oboru, ve kterém působí. Koncept Systém asistovaného hubnutí však potřebuje odborníky.

Vlastní byznys

V úspěch musíte věřit

Petr Hrubý vybudoval před 17 lety firmu Broker Consulting na zelené louce, bez investorů. Je toho názoru, že každý může v pracovním životě dosáhnout všeho, co chce.

Moje firma

Móda na síti
Češi čím dál častěji nakupují na internetu. To je známý fakt. Je však stále více těch, kteří se na síti oblékají.

Supertéma

Byznys pro byznys

Již dávno neplatí, že franšízové značky najdeme jen mezi společnostmi zaměřujícími se na koncové zákazníky. Čím dál častěji je najdeme i mezi firmami, které poskytují služby dalším firmám.

 

Podnikání s pomocí
Řada firem působící v oblasti B2B je orientována na pomoc dalším podnikatelům. Často staví na spolupráci.

Kdo šetří, má za tři
Provoz každé firmy něco stojí. To vědí všichni podnikatelé, ať už vlastní malé firmy či velké korporace. Proto častým tématem, které řeší, je optimalizace nákladů. I s tímto jim mohou pomoci franšízové koncepty.

Business Style

Živnost nebo s.r.o.?
Jaká forma podnikání je nejvýhodnější? Ať už podnikáte v jakémkoli oboru, tuhle otázku si stojí za to položit. Odpověď není jednoznačná a vyplatí se popřemýšlet.

Známá značka

Inovace s tradicí
Německá společnost Siemens zažila ve své historii období vzestupů i pádů. Ze všech problémů však nakonec povstala silnější a dnes patří mezi globální hráče na světovém trhu.

Franchisa od A do Z

Ideální pro franšízu?
Pokud chcete začít podnikat v oblasti, která není tak docela vaší parketou, franšízing vám může pomoci. Díky franšízové licenci s totiž může stavební inženýr stát majitelem restaurace a učitel bankovním poradcem. Samozřejmě za určitých podmínek.  

Dobré rady

Soutěžní právo není hra
Dodavatelé v praxi často řeší potřebu smluvně omezit manévrovací prostor, ve kterém se budou pohybovat budoucí prodejci jejich produktů.

Příběh manažera

Podnikání nás baví
Podnikání má Jan Hummel v krvi. Proto není divu, že ještě jako velmi mladý se svým spolužákem z gymnázia, Tomášem Lichtenbergem, společně založili dnes úspěšný koncept Fruitisimo. To jim však nestačilo.

Můj franchising

Byznys, který zraje
Sýrárna Vemena v Ostravě-Porubě vypadá jako by na roh ulice patřila odjakživa. Lidé ji přijali za svou, rádi do ní chodí a hlavně vracejí. Jak řekl její franšízant Břetislav Slivka, získala punc klasického koloniálu.

Franšíza na míru

Hubnutí vydělává
Trend zdravého životního stylu, do nějž bezesporu patří i zdravá výživa, stále nabírá na popularitě. Nelze se tedy divit tomu, že na trhu funguje celá řada franšízových konceptů, které umožňují zájemcům podnikat pod jejich hlavičkou.

 

 

Využijte akční nabídky předplatného - Získejte osm čísel za cenu šesti.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING lze objednat online ve vydavatelství na portálu Franchising.cz. K dostání jsou jak jednotlivé výtisky, tak i předplatné. Časopis bude také k dostání v síti maloobchodních prodejen Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a síti GECO tabák. Vydavatelem magazínu je společnost PROFIT system®, která vydává časopisy o franchisingu i v Polsku a na Ukrajině.