Franšízové sítě Body Concept a Depil Concept vznikly v Portugalsku a jejich kosmetické a depilační služby mohou využít také zákaznice v Polsku, Brazílii, Švýcarsku či na Kapverdských ostrovech.
Středa
16.12.2015
Češi utrácí za péči o tělo a krásu čím dál více a vědí to i zahraniční značky. O vstup k nám stojí sítě Body Concept a Depil Concept.
 

Obě původem portugalské franšízové sítě hledají v České republice nejen master-franšízové partnery, kteří by jejich pobočky rozšiřovali po celé zemi. Možnost zapojit se do konceptů, jež funguje mimo jiné také v Polsku, Brazílii, Švýcarsku či na Kapverdách, chce jejich mateřská společnost dát i menším podnikatelům, kteří by si koupili franšízovou licenci. Chce totiž těžit z jejich znalosti českého prostředí.

O tom, že sítě na našem trhu čeká úspěch, nepochybuje jejich ředitel Alexandre Lourenço. Podle něj totiž v Česku chybí opravdová síť kosmetických studií, naopak malých podnikatelů, kteří vedou své malé kosmetické salony, zde najdeme celou řadu. Trh s kosmetikou je tak u nás roztříštěný. Značky Body Conncept a Depil Concept mohou dát díky franšízingu příležitost i stávajícím provozovatelům a majitelům kosmetických salonů či depilačních center. Pokud by měli zájem začlenit se do jejich sítě, i oni se mohou ucházet o franšízovou licenci.

Rozhodne-li se někdo pro koupi master-franšízové licence, bude moci síť rozšiřovat prostřednictvím dalších franšízových partnerů, čímž může efektivně a poměrně rychle obsadit různé regiony naší země a hlavně získat poměrně rychle zpět svou investici na koupi master-franšízové licence. „Využití franšízingu jako způsobu rozvoje v oblasti kosmetických salonů je ve světě poměrně časté. Provozovatelé franšízových poboček mohou těžit právě z „členství“ v síti, které pomáhá zejména z pohledu marketingu. Franšízor pak má určitou jistotu, že cílem franšízanta bude dosáhnout zajímavého zisku, a to díky dodržování kvalitativních standardů nastavených franšízorem,“ říká Gabriela Petrová z poradenské společnosti PROFIT system.