Investice do otevření pobočky My Food Market přijde na zhruba 1,5 milionu korun. V rámci startovacího bablíčku se jim dostane široké podpory, v rámci níž získají například projekt vizualizace prodejny, marketingové materiály, komplexní vstupní školení, propracovaný operační manuál, světelný vývěsní štít s logem nebo oblečení pro zaměstnance.
pondělí
28.12.2015
Chuť vybudovat obchod, který nabídne zákazníkům poctivé, zdravé a chutné potraviny. To vedlo společnost My Food Market k vytvoření stejnojmenné sítě.
 

Ačkoli celý franšízový koncept je se svým rozvojem na samém začátku, plán na jeho směřování je jasný. Firma předpokládá, že by se na našem trhu mohlo najít místo pro 15 až 20 poboček. Prvních nových prodejen v roce 2016  se dočká naše hlavní město, kde firma otevře další vlastní pobočky. Do krajských měst se pak vydá s pomocí franšízantů. Rozšíří tak již řady obchodů, které má značka v Brně, zde můžeme nalézt tři, a v Praze.

Franšízový koncept firma připravovala přibližně devět měsíců, od začátku letošního roku. Důvodem, proč se firma rozhodla svou síť budovat za pomoci franšízových partnerů je časová i finanční náročnost samotné expanze. „V našich silách je budování poboček v Brně a v Praze, tedy lokalitách, které dobře známe. Protože jsme vytvořili a odzkoušeli funkční koncept, považujeme franšízing za nejvhodnější formu pro růst pobočkové sítě v krajských městech. Dává nám smysl spojit se s lokálním podnikatelem a růst společně,“ říká Luděk Chini, jednatel společnosti My Food Market.

Provozovny My Food Market mohou své místo najít jen v lokalitách s velkým pohybem lidí. Může se jednat o frekventovaná místa v rámci center měst, nebo obchodní centra. I o podobě franšízového partnera mají majitelé konceptu jasnou představu. „Protože jde o formu partnerství, musíme cítit jasný závazek a chuť budovat s námi značku MyFood Market. Předpokladem pro úspěšnou spolupráci je zájem o dobré jídlo a gastronomii,“ vysvětluje Luděk Chini s tím, že cílem společnosti je jít cestou spoluvlastnictví franšízy. Díky tomu může franšízor pomoci franšízantovi snížit finanční náročnost vstupu do sítě a mít kvalitu dlouhodobě pod kontrolou.

Do budoucna se značka nebrání ani „výletu“ za hranice naší země. Dalším krokem by totiž mohlo být podle Luďka Chiniho Slovensko. V současné době však zahraniční expanze není na pořadu dne. V krátko až střednědobém horizontu se bude totiž společnost věnovat primárně rozvoji v České republice.