Součástí pobočky Mr.Kebab v žilinském OC Aupark je i druhá firemní pobočka s vlastním označením Mr. Snack, ve které zákazníci mohou ochutnat například palačinky či čerstvé vafle.
pondělí
11.01.2016
Otevřením nové pobočky na domácím trhu zakončila loňský rok slovenská značka Mr.Kebab.
 

Příprava na otevření zbrusu nové restaurace v OC Aupark v Žilině trvala čtyři měsíce. S expanzí chce síť pokračovat i v roce letošním. Jejím cílem je v roce se šestkou na konci otevřít dvě až tři nové pobočky s tím, že nezáleží na tom, zda se budou nacházet na Slovensku či v Česku. Pokud by Mr.Kebab otevřel novou provozovnu u nás, jednalo by se tak o historicky první, ačkoli vážné zájemce o restauraci v Česku již vedení firmy mělo. „Bohužel ani přes to se nám nepovedlo dovést jednání do úspěšného konce. Osobně bych byl velmi rád, pokud by se nám letos v Česku povedlo otevřít první pobočku,“ prozrazuje Ľubor Lelovits, majitel sítě Mr. Kebab.

Ačkoli byla žilinská pobočka, která zahájila provoz v listopadu, jedinou loni otevřenou, neznamená to, že by Mr.Kebab zahálel. „Mimo několika účastí na výstavách, a to jak v Česku, tak i na Slovensku, kde jsme koncept prezentovali, jsme měnili informační a podkladní systém tak, aby více zohledňoval naše potřeby pro rychlý rozvoj sítě. A to i mimo Česko a Slovensko,“ vysvětluje Lelovits s tím, že současně probíhala i změna logisticko-skladovacího systému distribuce produktů do celé sítě.      

Více informací pomůže

Jak Ľubor Lelovits přiznává, při hledání zájemců o franšízové licence často naráží na nepochopení fungování franšízového systému spolupráce u veřejnosti. „Řada lidí nechápe, co to franšízing vlastně je a z tohoto důvodu nechápou, proč by měli někomu za otevření vlastní pobočky platit nějaké poplatky,“ říká Ľubor Lelovits  a dodává, že český trh je v tomto z jeho pohledu horší. „Zájemce nejen, že nechce mnohdy platit, ale často je přesvědčený, že bychom mu měli platit my, chceme-li, aby podnikal pod naší značkou,“ dodává Lelovits.

S tímto faktem se často setkávají i odborníci z poradenské společnosti PROFIT system. "Často se nás lidé ptají, proč vstoupit do franšízové sítě a nerozjet raději vlastní byznys. Snažíme se jim tedy vysvětlovat, že výhodou přistoupení k již zavedenému konceptu je zjeména to, že jeho majitelé mají s provozem již zkušenosti, již udělali například i chyby, které tak jejich franšíízant při začátku podnikání nemusí absolvovat. A právě za to se vyplatí zaplatit," vysvětluje Lenka Nováková, Business Development Manager společnosti PROFIT system.

Pro ty, co si chtějí být jistí, co to onen stále populárnější franšízing je, doporučujeme hledat informace na portálu Franchising.cz, například v rubrice ABC Franchisingu. Pro začátek doporučujeme článek Franchising - co to je?.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015