Během letošního roku by se měl počet poboček franšízové sítě Body Body na našem trhu zdvojnásobit. Již nyní jsou v přípravě pobočky v Plzni, Praze a také na severu Čech.
pondělí
18.01.2016
Franšízová síť Body Body otevřela během dvou let působení na tuzemském trhu sedm poboček a další jsou v přípravě. V rozhovoru týdne to prozradil její majitel Seen Aquin.
 

Loňský rok byl pro Body Body ve znamení otevírání nových poboček. Kolik se Vám jich podařilo zprovoznit a jste s takovým výsledkem spokojeni?

Rok 2015 jsme začali se třemi studii, dvěmi v Praze a jedním v Brně. V jeho průběhu jsme otevřeli další čtyři studia, a to v Ostravě, v Českých Budějovicích, na Praze 1 ve Florentinu a v Olomouci. S výsledkem sedmi otevřených studií během dvou let od uvedení zcela nového způsobu cvičení na český trh, dalšími studii v přípravě, více než tisíci spokojenými klienty a pozitivními referencemi od sportovních hvězd jsme opravdu spokojeni.

S jakými ambicemi hledíte do roku 2016?

Naše tréninková metoda vhodná pro širokou cílovou skupinu a osobní přístup ke klientovi, který dostane veškerý servis ve studiu, takže s sebou nemusí nosit ani tašku na cvičení, pro nás znamená velkou konkurenční výhodu. V roce 2016 chceme zdvojnásobit počet studií a uzavřít rok se 14 pobočkami. Momentálně je v přípravě  BodyBody studio v Plzni, na severu Čech a další v Praze.

Loni jste představili možnost získání licence na menší verzi BodyBody studia, tzv.  “BodyBody – osobní trenér“. S jakým zájmem se nabídka u potenciálních zájemců setkala?

Menší verze studia “BodyBody - osobní trenér” zaujala hned několik zájemců, a to především z řad osobních trenérů, pro které byla určena. Momentálně jim pomáháme nalézt vhodné prostory. Většina uchazečů o franšízové licence však nadále preferuje klasické BodyBody studio s alespoň dvěma tréninkovými přístroji, které umožňují trénování v páru, což představuje větší potenciál z hlediska počtu klientů a tržeb. 

Co franšízanty podle Vás na Vašem konceptu láká?

Řekl bych, že se většinou jedná o kombinaci několika faktorů. Jednak to je rychlá návratnost investice, dále podnikání v atraktivním oboru a inovativní a efektivní způsob trénování, který zákazníkovi šetří čas, nabízí maximální komfort a je na vzestupu. Pro jednoho našeho nového partnera představuje franšíza BodyBody dokonce i možnost, jak si nadále plnit sen a živit se trénováním po vážném poranění kolene při autonehodě.

Jaký potenciál, co se pobočkové sítě týká, vidíte na tuzemském trhu?

V České republice volí podnikání prostřednictvím franšíz stále více a více zájemců. Během posledních čtyř let vzrostl podle Franchising reportu společnosti PROFIT system počet těch, kteří se rozhodli jít cestou franšíz o zhruba 60%, ze zhruba 3 tisíc franšízantů v roce 2011 na přibližně 6 tisíc v roce 2014. Lidé hledají podnikatelské příležitosti a franšíza je dobrým způsobem, jak si otevřít vlastní byznys pod osvědčenou značkou a s veškerou podporou.