Výrobce dětského oblečení Tulec Trend působí na tuzemském trhu od roku 1993. Před pěti lety začal s otevíráním firemních prodejen a postupem času začala využívat ke svému rozvoji i franchising. Momentálně funguje v Česku osm obchodů Tulec Trend, z nichž čtyři jsou v rukách franšízantů.
Úterý
19.01.2016
Až tři franšízové obchody chce v letošním roce otevřít výrobce dětského oblečení Tulec Trend.
 

V současné době značka dodává své zboží prodejcům klasickým způsobem, prostřednictvím obchodních zástupců. Před zhruba pěti lety však začala firma budovat síť vlastních firemních prodejen. „Od toho byl už jen krok k vytvoření franšízového konceptu, protože se nám začali ozývat zájemci o licence,“ vysvětluje Michal Tulec ze společnosti Tulec Trend.

Cílem sítě je mít v každém relevantním městě jednu stěžejní prodejnu, která bude postavena primárně na sortimentu značky Tulec Trend. „To samozřejmě nevylučuje prodej sortimentu, který naše firma nevyrábí jako například hračky, spodní prádlo nebo dětské potřeby,“ říká Michal Tulec s tím, že firma míří s pobočkami do rozličných lokalit, tedy jak větších, tak i menších měst. Strategie značky Tulec Trend je otevírat franšízové pobočky v každém městě s potenciálem „s citem“ tak, aby mezi nimi nevznikala zbytečná konkurence. „Výjimkou by byla samozřejmě Praha a Brno, kde si umíme představit více poboček,“ poznamenává Michal Tulec.

V pobočce i po síti

Momentálně na tuzemském trhu najdeme čtyři vlastní pobočky firmy, a to v Olomouci, Prostějově, Zlíně a Břeclavi a čtyři franšízové – v Českých Budějovicích, Táboře, Humpolci a Kolíně. Z toho je patrné, že zájemci o franšízové licence se mohou hlásit i z menších měst. Například Humpolec má necelých 11 tisíc obyvatel. „Potenciál úspěchu našich poboček v rámci České republiky je v tuto chvíli dle mého názoru veliký, trh se zvedá a prodeje po dlouholeté krizi začínají růst,“ hodnotí situaci na trhu Michal Tulec, který přiznává, že s franšízovými pobočkami se firma chystá i za hranice. Její první kroky tak povedou na Slovensko. Nebrání se však ani využít možnosti expanze do dalších zemí.

Na zájemce o franšízu čeká počáteční investice ve výši minimálně 150 tisíc korun. V rámci spolupráce firma svým partnerům pomůže vybrat prostor a zpracuje pro ně projekt podoby provozovny. Zároveň svým franšízantům nabízí územní exkluzivitu v jemu svěřené lokalitě. Součástí spolupráce je i možnost vlastního prodeje přes e-shop, což může být pro franšízanty zajímavá složka jejich příjmů.