Českou síť McDonald´s tvoří 93 restaurací, které zaměstnávají více než 4000 lidí.
Pondělí
01.02.2016
Fastfoodovému gigantu McDonald´s se podařilo ve čtvrtém čtvrtletí opět zvýšit tržby.
 

Ačkoli za celý loňský rok zaznamenal asi nejznámější franšízový řetězec na světě pokles tržeb o sedm procent, výsledky posledního kvartálu dávají tušit, že se mu opět začíná u zákazníků dařit. Po čtyřech letech se mu totiž podařilo zvýšit tržby o pět procent. Fastfoodové síti se dařilo zejména na čínském a ruském trhu, a pak také do v USA, kde zákazníci pozitivně reagovali na zavedení snídaňového menu do celodenní nabídky.

O 10 procent vzrostl také celosvětový zisk sítě, a to na 1,21 miliardy dolarů. Se zvyšováním obou ukazatelů, firma počítá i v následujících letech. Pomoci jim k tomu má i plán na další rozvoj sítě, ve kterém počítá s převedením zhruba 4000 restaurací po celém světě do rukou franšízantů. To by s sebou mělo přinést i úsporu nákladů, které dnes společnost McDonald´s za provoz těchto poboček vydává.

S realizací tohoto plánu počítá McDonald´s i v Česku. Na konci loňského roku totiž představila plán na navýšení podílu franšízových poboček na trhu, který dnes činí zhruba 70 procent. „Podporujeme české podnikatele a doufáme, že se řady našich franšízantů budou i nadále rozšiřovat. Vidíme totiž, že franšízanti přistupují k restauracím jako k rodinnému podniku, což je nespornou výhodou pro každou provozovnu, zaměstnance i zákazníky.,“ říká Tomáš Rogacz, generální ředitel společnosti McDonald´s ČR.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014