Podle zprávy společnosti se na rostoucích tržbách podílejí nejen „stálice“ v nabídce jako burgery nebo hranolky, ale stoupá i obliba kavárenského konceptu McCafé. Své fanoušky si pak u nás našla i snídaňová menu.
Úterý
09.02.2016
Tržby McDonald´s v Česku stouply na historické maximum. Opět překonaly hranici 4 miliard korun.
 

Loňský rok byl pro fastfoodovou síť McDonald´s v Česku ve znamení zvyšování tržeb. Ty se meziročně zvýšily o více než 4,5 procenta na téměř 4,4 miliardy korun. Jedná se o nejvyšší tržby, kterých kdy tento fastfoodový gigant v Česku dosáhl.

V České republice provozuje síť McDonald´s 93 restaurací, ve více než 100 zemích světa pak má dalších 36 tisíc provozoven. „Česko pro společnost představuje stabilní trh. Již několik let po sobě zde roční tržby přesahují částku 4 miliard korun. S více než pěti tisíci zaměstnanci se řadíme k vůbec největším zaměstnavatelům v oblasti gastronomie u nás,“ říká Tomasz Rogacz, generální ředitel McDonald´s ČR s tím, že ve zvyšování počtu zaměstnanců chce firma u nás i nadále pokračovat. Momentálně zde hledá zhruba 300, nejčastěji na plný pracovní poměr.

McDonald´s u nás loni v listopadu spustil první pilotní projekt restaurace se samoobslužnými kiosky. Tu můžeme najít v Praze na Jižní spojce. Druhá v tomto novém konceptu byla otevřena 21. ledna v Praze Štěrboholech. Další budou následovat. McDonald´s ČR chce tímto zákazníkům nabídnout pohodlnější systém objednávek, ale také mít díky novému systému možnost v budoucnu rozšiřovat nabídku jídla. Tento směr se ukázal být úspěšný i v zahraničí.

Celosvětově byl loňský rok pro franšízovou síť McDonald´s ve znamení poklesu tržeb o 7 procent. Jak jsme však již dříve informovali, výsledky posledního kvartálu roku 2015 dávají tušit, že se mu opět začíná u zákazníků dařit. Po čtyřech letech se mu v něm totiž podařilo zvýšit tržby o pět procent.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014