Předběžný konsolidovaný hospodářský výsledek UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia se po zdanění zvýšil ze 4,9 miliardy korun v roce 2014 na 5,6 miliardy korun.
Čtvrtek
11.02.2016
UniCredit Bank v Česku a na Slovensku opět loni rostla.
 

UniCredit Bank, zatím jediná banka, která se u nás rozvíjí na bázi franšízingu, zvýšila v loňském roce v Česku a na Slovensku konsolidovaný čistý zisk o 15 procent. Díky tomu přetáhl hranici 5,5 miliardy, když dosáhl 6,64 miliardy korun. Rok 2015 byl pro nás výjimečný. Dosáhli jsme dvouciferného růstu předběžného konsolidovaného zisku. Výsledky potvrzují, že naše strategie založená na výrazném rozšíření klientské základny, inovacích v retailové produktové nabídce, přístupu ke klientům a poskytovaném know-how v oblasti korporátního bankovnictví, je ten správný směr pro udržitelný růst,“ řekl k výsledkům generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kunert.   

Jak banka dále informovala, zjednodušení produktové nabídky a inovace byly klíčovým faktorem pro úspěch v retailovém bankovnictví. V segmentu úvěrování došlo ke zvýšení poskytnutých úvěrů retailovým klientům zejména díky 14,2% meziročnímu růstu spotřebitelských a hypotečních úvěrů. Banka zaznamenala růst i v oblasti financování malých a středních podniků, kde dosáhla meziročního růstu ve výši 17,3 procenta.

„V prostředí globální nejistoty, silné regulace v bankovním sektoru a nízkých úrokových sazeb se nám podařilo dosáhnout výborných hospodářských výsledků. Ty byly taženy růstem výnosů (meziročně o 5 procent) a nízkými náklady na úvěrové riziko. Ty poklesly o 35 %. Pokračující růst klientské základny a zvyšující se počet transakcí přispěl v roce 2015 k růstu čistých výnosů z poplatků a provizí. Dobrých výsledků jsme dosáhli i v oblasti obchodování na finančních trzích,“ uvedl Gregor Hofstaetter-Pobst, finanční ředitel UniCredit Bank.