Electro World míří do rukou Nay

Konečně se již podaří Electro World prodat?
pondělí
06.04.2009
Jeden z největších domácích řetězců s elektronikou, Electro World zřejmě získá slovenský řetězec Nay. Ten má zájem i o prodejny v Polsku a Maďarsku.
 

Informace o údajné změně majitele sítě Electro World se objevují s železnou pravidelností. Podle nejnovějších informací Hospodářských novin je však již prodej na spadnutí. Zájem má údajně největší řetězec se spotřební elektronikou na Slovensku Nay. Samotaná slovenská firma však informace nepotvrdila.

Nay již v Česku působí

Nay, který má na Slovensku 26 obchodů, již přitom v Česku působí. Loni otevřel první obchody v Třebíči a Olomouci. Koupí Electro Worldu by se mu expanze významně ulehčila, rozšířil by se o 17 obchodů.

Konkurence roste

Případná akvizice by významně zvýšila konkurenci na domácím trhu s elektronikou, kde vedle Electro Worldu vládnou řetězce Datart, Okay Elektro či síť prodejen Euronics. Akvizice polské části Electro Worldu by podle tamních médií mohla mít hodnotu až 40 milionů eur.

Dobrý byznys

Podle posledních známých údajů společnosti GFK, která se zabývá průzkumem trhu, Češi v roce 2007 utratili v obchodech za spotřební elektroniku rekordních 56,65 miliardy korun, což bylo ve srovnání s rokem 2006 o devět procent více. V pokladnách šestice největších společností tehdy skončilo 26,1 miliardy korun. Největší nárůst vykázal prodej televizorů, audio- a videotechniky.