Rok poté: V Česku 40 Žabek

Po roce má Žabka více než 40 provozoven
Úterý
07.04.2009
Po roce působení na českém trhu se může síť tzv. convenience marketů Žabka pochlubit již více než 40 provozovnami, hlavně v Praze a okolí.
 

„V letošním roce plánujeme expanzi i do dalších českých měst, a to jak prostřednictvím otvíraní nových Žabek, tak akvizicí již existujících řetězců nebo samostatných prodejen. Naším cílem je otevřít do tří let kolem 300 Žabek v celé České republice,“ říká Jozef Janov, předseda představenstva Žabky. Žabka, která je od předloňska v rukou investiční skupiny Penta, se rozvíjí především prostřednictvím franchisingu.

Více služeb

Po roce Žabka také rozšířila služby například o terminály Sazky, v některých nabízí i donášku domů a podobně. Podle představitelů Penty prodejny Žabka navštěvuje 16 tisíc zákazníků denně, za nákup přitom utratí nejčastěji 100 korun. „První rok na trhu hodnotíme jako úspěšný, jsme rádi, že jsme přinesli nový způsob pohodlného nakupování v prodejnách splňujících nejvyšší standardy prodeje, a to všechno při udržení rozumných cen. Zkušenost ze čtyř desítek otevřených prodejen potvrzuje, že náš model obchodů se službami je perspektivní a lidé si ho oblíbili,“ říká Zdeněk Linhart, generální ředitel Žabky.