Projekt Partners marketů začal fungovat v roce 2013 a jeho podíl na produkci firmy neustále roste. V současnosti je otevřeno téměř 70 poboček, vizí je vybudovat v příštích letech až 150 Partners marketů po celé České republice.
Středa
02.03.2016
Finančním poradcům Partners vzrostl obrat o 12 procent. Partnerským pobočkám se zdvojnásobil.
 

Uplynulý rok tak může finančně poradenská společnost Partners a v podstatě celá obchodní skupina hodnotit jako vydařený. Obrat celé skupiny Partners dosáhl 1,3 miliardy korun a oproti předchozímu roku vzrostl o již zmíněných 12 procent. Čistý zisk skupiny činil za loňský rok 101 milionů korun.

Rostoucích čísel logicky dosáhla také mateřská společnost Partners, jejíž obrat překročil 1,2 miliardy korun, což představuje 6procentní meziroční nárůst. Kromě jednotlivých finančních produktů měl na růst obratu společnosti Partners příznivý vliv také koncept na bázi franšíz, tzv. Partners marketů. Jen v loňském roce vzrostl jejich počet o 15 a zvýšil se také podíl celého projektu na hospodářských výsledcích společnosti. Obrat partnerských poboček se zdvojnásobil na 150 milionů korun. „V roce 2015 měla top desítka poboček obrat pět milionů korun každá. Je skvělé, že obrat na pobočku každý rok skokově roste. Partners mají stovky tisíc klientů a toto je správná cesta, jak zvládnout se o všechny dobře postarat,“ říká Richard Kouba, manažer projektu Partners market.

Po produktové stránce se na růstu obratu podílelo hned několik faktorů. Tím nejvýznamnějším byl růst úvěrů, které Partners zprostředkovali ve výši 20 miliard korun. Oproti předchozímu roku došlo k nárůstu o více než 3 miliardy korun. Boom očekávaně táhly zejména hypotéky, které se na celkovém objemu podílely částkou 17,5 miliardy korun. Dařilo se také investicím, jednorázové vklady do podílových fondů překonaly částku 1,3 miliardy. U životního pojištění došlo k očekávanému poklesu předepsaného pojistného, konkrétně z 560 na 450 milionů korun. Jak společnost Partners informovala, jedná se o dlouhodobý trend, který zasahuje celý trh investiční životní pojištění v Česku.