S investorem za hranice

Meziroční tržby Fruitisimo Group rostly v roce 2015 v Česku i na Slovensku o 32 procent. Nejlepšímu baru se zvýšily o 48 procent. V rámci firmy i franšízových provozoven dalo Fruitisimo Group práci dalším 82 zaměstnancům.
Úterý
08.03.2016
Česká franšízová značka Fruitisimo otevírá první pobočku v Maďarsku. Další zahraniční trhy mají následovat.
 

Žádný aprílový žert, ale nová pobočka v budapešťském nákupním centru Alee, čeká franšízovou síť Fruitisimo 1. dubna. Po 13 letech se totiž zakladatelé společnosti Fruitisimo Group Jan Hummel a Tomáš Lichtenberg rozhodli vyslyšet nabídku investorů. Díky nim má společnost v plánu zaměřit se na růst sítě poboček, a to nejen u nás, ale i v cizině.

Našimi investory jsou dvě soukromé osoby, pánové Leoš Navrátil a Josef Soukal, které mají v oblasti investování dlouholeté zkušenosti. Na denním chodu firmy se podílet nebudou, jejich kompetence je ve finanční stránce rozvoje nebo při jednání s bankami,“ vysvětluje roli investorů Jan Hummel s tím, že před uzavřením transakce probíhala zhruba dvouletá vyjednávání a podíl, kterého investoři dosáhli činí 30 procent.

V uplynulém roce skupina Fruitisimo Group uvedla nový koncept HOME OFFICE Bistro & Coffee, pod kterým byly otevřeny čtyři provozovny v Praze. Dále bylo otevřeno šest Fruitisimo barů v Česku, pojízdná provozovna Juice Bus a dva ovocné Fruitisimo bary na Slovensku. V roce 2016 plánuje firma kromě již zmíněné expanze na maďarský trh, otevřít otevřít 14 nových ovocných barů Fruitisimo, 10 bistro-kaváren Home Office a pilotně otestovat nový gastronomický koncept. „Věříme také, že se nám s každým dalším rokem podaří uvést Fruitisimo vždy na nový zahraniční trh,“ doplňuje k plánované expanzi Hummel.

 


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014