Vstupní investice do otevření pobočky OK Point činí zhruba 1 milion korun.
Pátek
11.03.2016
Obrat vyšší než 1 miliardy korun. Toho by letos měla dosáhnout společnost Broker Consulting.
 

K dosažení tohoto cíle společnosti by měl společnosti pomoci i projekt na bázi franšízingu OK Point, jež odstartovala na konci loňského roku.V letošním roce plánujeme otevřít 25 poboček OK Point, které spojují bankovní, realitní a finanční služby. S našimi OK Realitní službami se letos chceme dostat mezi deset největších realitních kanceláří na trhu v ČR. Sázíme na kvalitu služeb, bezpečí pro naše klienty a synergii s finančními službami,“ uvádí Petr Hrubý, generální ředitel Broker Consulting.

Společnost má v letošním roce na co navazovat. Obrat z její hlavní činnosti vzrostl v roce 2015 dle předběžných výsledků na 940 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o 11 procent. Za růstem v roce 2015 stojí zejména investice a financování bydlení. Objem sjednaných hypotečních úvěrů činil 9,411 miliardy korun, tedy o 16 procent více než v roce 2014. Poradci Broker Consulting v loňském roce sjednali 20 500 smluv na investice, což představuje proti předchozímu období nárůst o 27 procent. Naopak počet sjednaných smluv životního pojištění poklesl o 17 procent.

Do konce roku 2017 by mělo na našem trhu dle předpokladů Broker Consulting fungovat celkem 70 poboček OK Point. NA každé z nich budou dva až tři stálí zaměstnanci, samoobslužná zóna a bankomaty. Ty budou umožňovat výběry i vklady hotovosti. Cílem nového společného projektu Broker Consulting a mBank je změna trendu v oblasti finančního poradenství a bankovních služeb. Koncept OK Point je určen stávajícím i novým klientům Broker Consulting a i mBank.