Body Express hledá manažery z podobné oblasti podnikání, kteří chtějí podnikat pod mezinárodní značkou. Smlouva se uzavírá na 5 let s prolongací a územní exkluzivitou.
pondělí
25.04.2016
Studia efektivního tréninku Body Express se po roce příprav chystají nabírat nové franšízanty. Výše investice 980 tisíc se má vrátit do jednoho roku.
 

Počet lidí, kteří se chtějí věnovat zdokonalování vlastního těla a využívají k tomu nejrůznějších studií a fitness center, se stále zvyšuje. Jedním z konceptů, který lidem umožňuje získat atraktivní postavu, je síť studií Body Express využívající populární metody elektrické stimulace svalů (EMS). Momentálně navazuje spolupráci s novými franšízanty a přestože je koncept na českém trhu už rok a má dosud tři studia, chystá se zaměřit na rozšiřování sítě až nyní. „Posledních dvanáct měsíců bylo v prvé řadě věnováno tomu, aby byla příprava precizní. Nyní se nacházíme ve finální fázi a startujeme nábor nových franšízantů,“ říká zakladatel sítě Body Express Tomáš Krmíček.

Rozšiřování nových studií často naráží na problém vhodných prostor, jejichž rozloha se pohybuje mezi 50 a 60 m². Podmínkou adekvátního místa je možnost parkování, rychlá dostupnost a jasná viditelnost z ulice, případně dobrá viditelnost v multifunkčním objektu. Jedno studio mohou obsluhovat dva až pět zaměstnanců. Koncept Body Express se vyznačuje především metodou elektrické stimulace, která návštěvníkovi studia posiluje svalstvo. Pro vnějšího pozorovatele se tak jedná spíše o proceduru, než o klasické cvičení. Klient má vždy stálého trenéra a výhodou je i jednoduchý rezervační systém.

Body Express nabízí franšízu podnikatelům se zkušenostmi s řízením lidí a poskytováním služeb. Společnost zájemcům nabízí know-how, kompletní zaškolení franšízanta a personálu a výhody centrálního marketingu. Vhodným zájemcem je rovněž existující společnost nebo fyzická osoba podnikající ve stejném nebo blízkém oboru ve městech nad 10 tisíc obyvatel. „Stávající franšízanti jsou obvykle lidé na vrcholu produktivního věku s dostatkem osobních zkušeností s vedením týmu lidí a s dostatkem sítě kontaktů. Bývají to bývalí podnikatelé z oblasti služeb, kteří se chtěli postavit na vlastní nohy,“ popisuje franšízanty Body Express Tomáš Krmíček.

Z plánů do blízké budoucnosti se počítá s účastí na konferenci „Zdravé fitness pro zdravé Česko“, které pořádá Česká komora fitness, kde bude Body Express přednášet o svých zkušenostech s EMS, tj. elekto-myo-stimulací. Právě tuto metodu Body Express mezinárodně využívá pro zkvalitnění svalové hmoty. „To nejdůležitější, co nás však čeká v druhé polovině roku, je otevření poboček především v Praze,“ představuje plány pro český trh Tomáš Krmíček.