Budíček pro podnikání

„Chceme jít tam, kde se o značku Café Budík bude provozovatel pečlivě starat. Vhodným místem k otevření kavárny může být tedy i malé městečko,“ říká o plánech rozšiřování jednatelka Café Budík Petra Kovandová.
pondělí
02.05.2016
Na trh vstupuje nový koncept kaváren Café Budík. Počáteční investice 800 tisíc zahrnuje vybavení včetně 300 budíků.
 

Původem vysočinský koncept kaváren Café Budík má ambici pronikat jak do velkých měst, tak do míst s menším počtem obyvatel. Svým designem chce v jednom prostoru vyvolat domácí atmosféru, kde si zákazníci mohou vychutnat kávu, čokoládu a jiné delikatesy. Pro místo bude typická galerie klasických budíků, která má domáckou atmosféru umocňovat.

„Nápad vznikl z potřeby jednoduchého marketingu nového konceptu, o kterém by si lidé povídali. Proto jsme s obchodním partnerem Tomášem Voborským vymysleli budík jako symbol a od známého odkoupili sbírku asi šesti set budíků, které jsme využili pro černovickou provozovnu a tu nazvali Café Budík,“ vysvětluje vznik originální značky jednatelka Petra Kovandová, která již provozuje úspěšnou síť obchodů s čokoládou a marcipánem Bon Bon.

Originalita konceptu však není jen v myšlence galerie budíků spojené s čokolaterií, ale i v netypickém menu, které je postaveno na velkém množství teplých čokolád, které jsou připravovány na páce jako káva. Dalším typickým rysem bude i široký výběr z vlastních nápojů. „V menu bude jen jedna nepůvodní značka, jinak zákazníkům nabídneme pouze naši kávu, limonády a čaje,“ představuje specifika konceptu Petra Kovandová.

Protože se myšlenka takto pojaté kavárny uchytila ve dvoutisícových Černovicích na Vysočině, nemá koncept Café Budík podle jednatelky žádná omezení z hlediska vhodné lokality. „Pokud člověk dělá práci poctivě, může i v tak malém městečku úspěšně provozovat kavárnu a uživit se,“ říká z vlastní zkušenosti Petra Kovandová s tím, že franšízová licence je k dispozici všem zájemcům, kteří budou zapáleni pro věc a budou ochotni dodržovat pravidla spolupráce.

Café Budík momentálně provozuje dvě vlastní kavárny, v Černovicích na Vysočině a v Táboře. O dalších dvou městech, Jihlavě a pražských Vršovicích se nyní jedná. První pražské zákazníky by měla kavárna přivítat na podzim tohoto roku. Na zprovoznění nového podniku si musí zájemci o franšízu připravit asi 800 tisíc korun podle velikosti a stavu prostor a dalších 50 tisíc na úhradu licence, která zahrnuje provozní školení, podporu při zahájení provozu nebo provozní manuál.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015