Koncept Bike Café poskytuje flexibilitu při výběru obchodního modelu. Nabízí typy Outdoor pro prodej na rušné ulici, Event pro festivaly či koncerty a Indoor pro nákupní centra či kancelářské budovy.
Úterý
10.05.2016
Populární koncept mobilních kaváren Bike Café míří do Česka a na Slovensko. Plně vybavená verze kola vyjde na 390 tisíc korun.
 

Mezinárodní síť mobilních kaváren Bike Café se stabilizovala na domácím polském trhu a míří dále do zemí, kde vidí značný potenciál. „Myslíme si, že Česko i Slovenská republika jsou nejen geograficky, ale i kulturně blízké trhy, což chápeme jako skvělou příležitost pro rozšíření sítě přirozenou cestou,“ komentuje okolnosti expanze mluvčí konceptu Katarzyna Gawrońska.

Firma by výhledově chtěla mít své zástupce v největších českých a slovenských městech: v Praze, Brně, Ostravě, v Bratislavě a v Košicích. Potenciálním franšízantům nabízí asistenci, nechává jim však ve výběru vhodného místa volnou ruku. Koncept je vhodné směřovat do měst s více než 50 tisíci obyvateli či do menších měst s turistickým potenciálem. „Tento rok bychom rádi otevřeli pár kaváren a každý další zdvojnásobili počet,“ vyjadřuje hlavní cíl pro Česko a Slovensko Katarzyna Gawrońska.

Bike Café nemá na franšízanty žádné formální požadavky. Hledá podnikatele, kteří jsou zapáleni do byznysu a chtějí rozvíjet značku Bike Café. Kromě podpory při hledání lokality nabízí baristické školení, marketingovou podporu či monitorovací systém prodeje kávy. Plně vybavené kolo připravené k použití přijde na 390 tisíc korun. V nabídce však bude i verze „Mini Bike Café“, za kterou franšízanti zaplatí asi 300 tisíc korun.

Bike Café je mezinárodní firmou, která je na trhu od roku 2012. Za poslední čtyři roky existence se úspěšně uchytila na více než třiceti místech v rámci Evropské unie. V současnosti provozuje 24 franšízových kaváren v domovském Polsku a od roku 2015 má zastoupení i v severočeském Liberci. Jelikož koncept mobilních kaváren umožňuje franšízantům být vždy co nejblíže zákazníkům, nabízí majitelům možnost nabízet kávu i mimo veřejné prostory, např. na soukromých či firemních večírcích nebo při zajišťování cateringu filmových štábů.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015