„Uplynulý rok pro nás byl velmi úspěšný, ale současně nám připravil i složité situace. Obsloužili jsme o 20 % více klientů než v roce 2014 a uvedli jsme na trh nové služby a produkty,“ říká ředitelka SUNKINS Marta Nosková.
Čtvrtek
12.05.2016
Franšízová síť Svět zdraví zavedla unikátní metabolickou diagnostiku KNT. Poradenské centrum lze otevřít již od 350 tisíc korun.
 

S blížícím se létem si velké množství lidí klade otázku, jak efektivně redukovat nadbytečné kilogramy. O tématu hubnutí a zdravého životního stylu toho bylo napsáno mnohé, přitom právě to podstatné zůstává často skryto. „Obvykle vítězí zdánlivě snadná řešení a způsoby, které ale nefungují nebo dokonce lidský organismus poškozují. Proto jsme si dali za cíl rozšířit povědomí o tom, co hubnutí pro organismus znamená a že je to vlastně velmi nezdravý proces, se kterým si není radno zahrávat,“ říká Marta Nosková, výkonná ředitelka společnosti SUNKINS provozující centra nutričního poradenství Svět zdraví.

Právě na komplexní poradenství v otázkách zdravé výživy se zaměřují centra Svět zdraví, která se od roku 2011 úspěšně rozšiřují na tuzemském trhu. „Na nezájem o náš koncept si nemůžeme stěžovat. Pokud bychom prodali licenci každému zájemci, měli bychom nyní pravděpodobně pětkrát více poraden. Nejsme ale v tomto ohledu franšízorem ve smyslu prodejce licencí. Velmi dbáme na stabilitu našich poboček, a proto nevytváříme konkurenci, která by mohla ovlivňovat ekonomické výsledky obchodů stávajících. Tato podmínka je obsažena i ve franšízové smlouvě v podobě územní exkluzivity,“ říká o okolnostech spolupráce Marta Nosková.

Atraktivita konceptu vyplývá podle Marty Noskové z toho, že Svět zdraví nabízí franšízantům podporu a učí je jak poskytovat služby, které jsou neustále rozšiřovány a zdokonalovány. „Nyní máme například těsně před spuštěním programu na výživu pro klienty trpících diabetem či pre-diabetem. To je velká věc, která může naprosto změnit kvalitu života konkrétních lidí. K tomu všemu využíváme unikátní metabolickou diagnostiku KNT, vyvinutou týmem doktora Petra Fořta, která představuje i největší obraty franšízantů,“ říká o novinkách Marta Nosková.

Náklady na zprovoznění nového centra se odvíjí od velikosti území a města, ve kterém se má provozovna nacházet. Druhým faktorem, který celkovou investici významně ovlivňuje, jsou náklady na potřebné stavební úpravy obchodní jednotky. Třetím faktorem je povinné vybavení poradny. Nutná investice se tak pohybuje v rozmezí od 350 tisíc do 1 milionu korun. V současné době má značka 65 franšízových licencí a a z toho pět vlastních center v ČR. Na Slovensku má společnost 16 poraden, z toho 2 vlastní. Na polském trhu má Svět zdraví zatím jeden vlastní obchod a dva franšízové.