Na pořízení shop-in-shopu je třeba v rámci stávajícího obchodu vyčlenit minimálně 20 m². Investice do originálního nábytku LEGO Wear vyjde na 6180 eur.
Pátek
20.05.2016
LEGO Wear pozastavuje rozšiřování klasických monobrandových prodejen. Pro prodej dětského oblečení nabízí partnerům spolupráci v rámci systému shop-in-shop.
 

S oživením ekonomiky mají zákazníci větší chuť utrácet nejen za potraviny nebo bytové doplňky, ale i za značkové dětské oblečení. Zvýšenou poptávku zaregistrovaly i obchody LEGO Wear, které se specializují na prodej oblečení a doplňků pro děti a mládež. Společnost Smartlife, která je výhradním distributorem všech licencí značky LEGO v Čechách a na Slovensku, nyní ohlásila ústup od klasického modelu, kdy bylo oblečení prodáváno v kamenných obchodech a dává nyní přednost spolupráci se zavedenými obchody.

Důvodem změny strategie je rozhodnutí nadnárodní společnosti LEGO Group, která dala v celé Evropě přednost prodeji výrobků ve stávajících obchodech. „Shop-in-shop se nese ve stejném duchu, jako původní koncept prodejen. V prodejně je umístěn originální LEGO Wear nábytek a další vybavení včetně point-of-sale materiálů, takže je možno dosáhnout stejného efektu jako u monobrandových prodejen. Podnikatelské riziko je navíc rozděleno mezi více značek,“ říká o změnách strategie prodeje ředitelka divize LEGO Wear Jarmila Janíková.

Obchodní partneři mohou pro svůj stávající obchod spoluprací získat nejen licenci na hlavní sortiment LEGO stavebnic a oblečení LEGO Wear, ale i licenci na doplňkové značky, mezi něž patří LEGO Bags nebo LEGO LED Lite zahrnující svítilny a baterky. Mezi nabízeným sortimentem jsou rovněž úložné boxy, láhve na pití, ale i hodinky a hodiny pro děti. „Zájem o franšízy je velký, bohužel ho v současnosti nemůžeme uspokojit. Systém shop-in-shop vyžaduje kombinaci s ostatními značkami, což může být pro některé partnery problém, zatím ale funguje velmi dobře v obchodech se sportem, kde vznikají nová oddělení Lego Wear,“ popisuje spolupráci s partnery Jarmila Janíková.

Klasická cesta monobrandových prodejen však podle Jarmily Janíkové není úplně uzavřená. Nyní probíhá finální fáze příprav na otevření nové prodejny na Slovensku, kde hlavním sortimentem bude LEGO Wear a další LEGO licence. I zde však budou výrobky LEGO doplněné o další známou značku. Koncept je vhodný pro města nad 25 tisíc obyvatel a hodí se do stávajících obchodů v obchodních centrech a dalších frekventovaných lokalit, jako jsou například nákupní pasáže.