"Koncept Systém asistovaného hubnutí®, který na trh přináší nové metody v oblasti redukce váhy, navýšil v roce 2015 počet franšízantů o 50% a má nyní 6 franšízových poraden," říká nutriční terapeutka Lenka Náměstková.
Čtvrtek
02.06.2016
Systém asistovaného hubnutí® letos oslaví 10 let existence. Návratnost investice, která činí asi 120 tisíc korun, je necelý rok.
 

Cestou zlepšování zdravotního stavu pacientů obyčejným jídlem se vydal koncept Systém asistovaného hubnutí® (SAH), který se zaměřuje na nutriční terapii od roku 2006. V tomto roce se chce zaměřit na šíření povědomí o značce nejen mezi odborníky, ale i mezi potenciálními zákazníky a franšízanty a chystá se rovněž pracovat na detailnější podobě franšízového manuálu. „Práce na manuálu je motivována zkušeností, že zcela jasné skutečnosti nemusí fungovat při větším množství franšízantů, takže zde máme ještě co zlepšovat,“ říká o zdokonalování manuálu Lenka Náměstková, DiS., která má na starosti franšízovou síť poraden SAH.

Systém asistovaného hubnutí® se v minulém roce rozšířil o tři poradny a celkové číslo tak vystoupilo na šest franšízových poboček a dvě vlastní centra. Firma zamýšlí pronikat dále do každého okresu, aby si tak lidé mohli zlepšovat zdravotní stav prostřednictvím kvalitní stravy bez léků. Právě léčebná výživa, která zlepšuje zdravotní stav pouze obyčejným jídlem bez pilulek a preparátu je tím, co franšízanty na konceptu podle Lenky Náměstkové láká nejvíce. Metoda je obzvláště vhodná pro zájemce, kteří chtějí redukovat váhu z důvodu operace, v rámci pooperační rehabilitace nebo pro ty, kterým namáhavá sportovní aktivita nepřináší kýžený výsledek.

S narůstajícím počtem franšízantů narůstá podle Lenky Náměstkové i zájem o franšízu SAH. Zájemci ale musí počítat s vysokými nároky na udělení licence, od nějž je vyžadována specializace a profesionalita. Franšízantem může být jen diplomovaný nutriční terapeut vyšší odborné školy nebo absolvent příslušného oboru vysoké školy. „Franšízu nemůže obdržet nikdo, kdo nutričním terapeutem není, nebo kdo obor nestuduje. Jsme absolutně profesní organizace, která poskytuje služby na vysoké úrovni,“ říká Lenka Náměstková s tím, že, kromě nároků na profesionalitu, musí franšízant umět vystupovat, být empatický a chtít pracovat pro nemocné.

Jedním z důvodů atraktivity franšízingu mezi podnikateli je pomoc ze strany franšízora v činnostech, která franšízantům výrazně šetří čas. Centrála Systému asistovaného hubnutí® spolupracuje s franšízanty při výběru vhodného místa, poskytuje propracované metody způsobu vedení klientů a zpracovává i marketingové materiály. Kromě této podpory poskytuje vedení firmy také asistenci při vyřizování formalit v procesu zavádění nestátního zdravotnického zařízení v kraji. „Franšízantům poskytujeme i pomoc při sjednávání pojištění a zajišťujeme webové stránky s vysokou mírou návštěvnosti,“ uzavírá výhody spolupráce Lenka Náměstková.