Bagety příslibem zisku
Počet franšízových provozoven v Česku se za poslední čtyři roky zdvojnásobil a zdaleka se nejedná jen o značky zahraničních firem. Skutečnost, že kouzlo franšízy objevily i české firmy, ukazuje i několikanásobný nárůst žadatelů o franšízovou licenci české společnosti Bageterie Boulevard, která zprovoznila již 20 franšízových poboček.
Společnost nabízí možnost franšízového podnikání pod zavedenou značkou od roku 2011. Na konci minulého roku přitom registrovala mimořádně silný zájem ze strany potenciálních franšízantů. „Každý týden dostáváme nabídky na otevření nových poboček. Při výběru partnerů jsme však důslední a se zájemci jednáme velmi pečlivě, abychom vybrali spolehlivého zástupce,“ říká ředitelka rozvoje a franšízingu Bageterie Boulevard Markéta Krejčíková.
Důvody vysoké oblíbenosti spatřuje Markéta Krejčíková v tom, že Bageterie Boulevard jako český řetězec může snadno komunikovat s žadateli a franšízanty a rychle reagovat na vzniklé problémy. Mezi další faktory oblíbenosti patří flexibilita či geografická a kulturní blízkost franšízora.
Není to ale pouze jazyk, co usnadňuje navazování obchodních vztahů. Atraktivita franšízové spolupráce může být dána i výhodnými vstupními podmínkami. To, co franšízanti oceňují, je možnost převzetí kompletního know-how, snadný přístup k informacím a podpora ze strany poskytovatele po celou dobu trvání smlouvy. Výjimkou není ani možnost navštívit zákulisí ostatních provozoven nebo podrobná kalkulace nákladů a výnosů. V případě Bageterie Boulevard je například vracen provozovatelům franšízový poplatek po dobu dvou let, pokud provozovna nevykazuje zisk.
Franšíza tak znamená zjednodušení celého procesu rozjezdu podnikání a nabízí mnoho výhod. Jak ale poznamenává Markéta Krejčíková, je vždy nutné myslet na to, že konečné finanční výsledky závisí, jako při každém podnikání, především na aktivitě a schopnostech konkrétního podnikatele.
PŘEČTI ČLÁNKY
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Síť Bageterie Boulevard se neustále zvětšuje. Nové pobočky najdeme v Praze i v regionech.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Bageterie Boulevard se od začátku roku rozrostla o 4 nové restaurace. A v úmyslu má otevírání dalších. Kolik musí franšízant investovat z vlastní kapsy?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...