Podnikejte v oborech s budoucností

V jakých oborech se dnes vyplatí podnikat? Na jakou branži vsadit? Pro Petra Borkovce, spolumajitele společnosti Partners, jsou to finance a nově také gastronomie. Další možnosti vám představí nové číslo magazínu Vlastní firma FRANCHISING.
 

1 číslo magazínu za 49 Kč nebo 8 čísel za 195 Kč!
VYUŽIJTE AKČNÍ NABÍDKY PŘEDPLATNÉHO A UŠETŘETE 50% Z CENY.

Doručení zdarma.

V červnovém čísle 2/2016 najdete:

O čem se mluví

Podnikejte v oborech s budoucností

Správný entuziasmus a dobrý nápad je základem jakéhokoli podnikání. Existují ale oblasti, kde mají začínající podnikatelé s těmito vstupními devizami o něco větší šanci uspět než ostatní.

Fakta a trendy

Veletrh FRANCHISINGU konečně v Praze

Franšízová akce bude součástí Summitu Týdne podnikání. Největší podnikatelskou událost roku každoročně navštíví na 2 500 zájemců o podnikání. Mezi vystavovateli se objeví domácí i zahraniční koncepty.

Bezpečná investice

Poradenská společnost Extéria netají velké plány na rozšiřování sítě. Po Slovensku jsou na řadě další země Evropské unie.

Postav si svou firmu

Společnost Empire přichází na trh se vzdělávacím konceptem Brick By Brick, který spojuje poznání a zábavu v jednom. Prostředkem jsou Lego kostky použité originálním způsobem.

Poradenstvím k zisku

Poradenská centra OK Point mají zatím pět partnerů. V horizontu dvou let má vyrůst 70 obchodních míst napříč všemi regiony.

Budíček pro franšízu

Příjemné posezení, inspirativní prostředí a domáckou atmosféru s pocitem dýchajícího času slibuje originální koncept kaváren.

Franchisa roku voní po kávě

Historicky první ročník soutěže Franchisa roku zná své vítěze. Titul Franchisor roku si odnesla tuzemská kavárenská síť CrossCafe.

Vlastní byznys

Uspět ve financích je možné

Finance jsou velmi perspektivní obor. Řeší je každý, proto se v nich ukrývá velký potenciál a možnost stát se velmi úspěšným, říká generální ředitel a spolumajitel společnosti Partners, investor a v neposlední řadě majitel sítě My Food Market Petr Borkovec.

Moje firma

Zisk díky designu

Žijeme v době internetové a řada firem dnes spojuje svůj úspěch a neúspěch se svými webovými stránkami. S jejich tvorbou jim často pomáhají webdesignové firmy. Prozradíme vám, jak těžké je takovou založit.

Supertéma

Franšízou k vlastnímu obchodu

Přestože je oblast obchodu méně náročná na přístup k zákazníkovi než sektor služeb, klade i tak v tomto ohledu vysoké nároky. Aby franšízant uspěl, musí také sledovat moderní trendy a vycházet jim vstříc.

Vyšší kvalitou k vyššímu zisku

Zákazníci jsou stále náročnější na to, co nakupují. Neustále roste procento těch, kteří od svého obchodníka vyžadují zdravé suroviny a kvalitní ingredience. Na tento trend dokázala zareagovat řada značek, které díky kvalitní nabídce sortimentu zvyšují svou atraktivitu i v očích potenciálních franšízantů.

Franšízy pro krásný vzhled

Mezi značkami nabízející franšízové licence nalezneme i koncepty, které zákazníkům nabízejí i něco jiného, než jen potraviny. Působí například v oblasti módy, ale nabízí i vybavení domácnosti.

Příběh značky

Sázka na ženy se vyplácí

Celý svět je plný vzorů a insiprace. Výsledkem jedné z nich je i síť fitness center pro ženy Expreska.

Franchisa od A do Z

Domácí značky táhnou

Více než polovina franšízových sítí na tuzemském trhu pochází z Česka. Díky tomu se naše republika řadí mezi vyspělé franšízové trhy.

Dobré rady

Konkurenční doložka – přínos nebo starost?

Prvotní nadšení z nalezeného ideálního kandidáta nebo povýšení kolegy většinou střídá obava zaměstnavatelů o to, zda budoucí kolega přijme návrh pracovní smlouvy v požadovaném znění. Tím spíše, pokud je jeho součástí konkurenční doložka.

Příběh manažera

Byznys nazeleno

Podnikání Jiřího Stably začalo problémem. Problémem s kůží, který měla jeho přítelkyně. Dnes je majitelem společnosti Carun, která vyrábí léčivé produkty z konopí a proniká do celého světa.

Můj franchising

Zaměstnanec podnikatelem

Poctivá práce přináší úspěch. O tom se přesvědčila i Eva Tomšejová, která se díky své píli stala franšízantkou sítě CK Fischer.

Franšíza na míru

Úsměv a radost prodává

Zdravě a kvalitně jíst, to je trend současné doby. Není tedy divu, že dnes vzniká stále více gastronomických provozů, jež se na takové produkty zaměřují. Najdeme je i mezi franšízami. Příkladem může být síť restaurací Home Office Bistro & Coffee.

Využijte akční nabídky předplatného za 195 Kč - ušetříte 50%.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING lze objednat online ve vydavatelství na portálu Franchising.cz. K dostání jsou jak jednotlivé výtisky, tak i předplatné. Časopis bude také k dostání v síti maloobchodních prodejen Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a síti GECO tabák. Vydavatelem magazínu je společnost PROFIT system®, která vydává časopisy o franchisingu i v Polsku a na Ukrajině.