Contours nabízí zákaznicím neustálé novinky. Návštěvnice se díky nim mohou pustit do spolupráce s nutričním programem chcijistlepe.cz nebo vyzkoušet nové druhy vedených hodin.
Středa
20.07.2016
Fitness centra pro ženy Contours úspěšně využívají centrálního marketingu a nabízí franšízové licence i pro Prahu.
 

Jednou z nesporných výhod franšízingu je možnost centrálního marketingu, který franšízantům umožňuje oslovovat větší množství potenciálních klientů. Že se podnikání na principech franšízingu vyplácí i v segmentu fitness dokládá firma Contours, které se daří navyšovat množství zákazníků díky centrálnímu marketingu a úspěšné spolupráci s PR agenturou. „Podařilo se nám tak lépe oslovovat cílovou skupinu, kterou jsou ženy 30 plus. Nyní pracujeme na systému péče a na novinkách v klubech, konkrétně nové formy cvičení nebo nutriční program,“ komentuje strategii rozvoje jednatel společnosti Contours Ondřej Velc.

Výhodu konceptu spatřuje Ondřej Velc například v tom, že práce ve fitness je příjemnou a nekonfliktní prací se stabilní základnou zákaznic. Countours rovněž svým zaměřením podle jednatele nepředstavuje konkurenci ke klasickým fitness centům. Všechny tyto faktory tak pozitivně ovlivňují ekonomickou stránku podnikání. Právě tím, že se fitness centra Contours soustředí na specifickou cílovou skupinu žen, přispívá to kvůli menší konkurenci k rychlejší návratnosti. Samotná investice se přitom skládá z licence a nákladů na vybavení, které podnikatele vyjdou dohromady asi na 1 milion korun.

Přestože se fitness centrům Contours podařilo obsadit téměř všechna větší města, hodlá se rozšiřovat i nadále. Zájem má vedení firmy o dosud neobsazené větší lokality, jako Plzeň, Hradec Králové nebo Mladou Boleslav. Pro lepší dostupnost pro potenciální franšízanty hodlá centrála přizpůsobit koncept i pro menší města. „Velkou novinkou je, že jsme po osmi letech fungování na trhu otevřeli možnost vlastnit franšízu Contours také v Praze,“ říká Ondřej Velc. V Praze má nyní firma 4 pobočky řízené centrálou a podle vyjádření vedení se jako franšízy plánují v Praze maximálně 3 další.

Kromě tuzemského trhu se chce centrála pustit i do zahraniční expanze a rozvinout své aktivity na Slovensku. Fitness centra Contours dosud působili pouze v České republice, kde je momentálně v provozu 27 center na principech franšízingu a 4 vlastní.