Dnes Forever 21 provozuje více než 730 obchodů ve 48 zemích světa, mezi nimiž bychom nalezli Kanadu, Čínu, Francii, Německo nebo Spojené království.
Úterý
09.08.2016
Americká franšíza specializující se na prodej módy dle nejnovějších trendů míří na tuzemský trh. První obchod plánuje otevřít ještě tento rok.
 

Jeden z největších specializovaných prodejců módy ve Spojených státech Forever 21 vstupuje na český trh. Otevírání franšízových obchodů je podle zástupců společnosti Teren Management Europe, která značku v regionu zastupuje, součástí rozsáhlé expanze, která se má týkat nabízení exkluzivních licencí v devíti zemích Evropy. Do konce roku 2016 společnost plánuje otevřít prodejny kromě České republiky ještě v Polsku, Portugalsku, Rumunsku a na Slovensku.

„Trh v České republice, díky svému dynamickému potenciálu a značnému zájmu o módu, představuje pro Forever 21 velkou výzvu a jedinečnou příležitost. Náš nový obchod v Praze bude odrážet nejenom celosvětové módní trendy, ale rovněž všem zákazníkům poskytne zážitek z moderního nakupování. Jsme proto rádi, že se pro milovníky módy v České republice můžeme stát prostředníky nejenom originální módy, ale i tohoto moderního způsobu nakupování,“ uvedl Alexandros Doukas, CEO Teren Management Europe.

Forever 21 nabízí zákazníkům tzv. fast-fashion, která reprezentuje nejnovější trendy z přehlídkových mol pro ženy i pro muže všech věkových kategorií. Společnost byla založena v Los Angeles v roce 1984 a dnes patří k největším prodejcům módy a módních doplňků ve Spojených státech. První obchod v České republice se bude nacházet na ploše 1300 m² v obchodních prostorech pražského Centra Černý Most a bude aktuální módní trendy nabízet od podzimu tohoto roku.

Obchodní strategií společnosti Forever 21 je nabízet nejnovější módu z přehlídkových mol za příznivou cenu. Vzhledem k tomu, že je pro české zákazníky při výběru oblečení do značné míry rozhodující cena, dá se očekávat, že po rozšíření řetězce bude Forever 21 úspěšně konkurovat velkým prodejcům oděvů, mezi něž patří C&A moda, New Yorker či Takko.

V rámci samotného franšízového trhu patří oděvy a obuv s 34% k nejoblíbenějšímu odvětví v sektoru obchodu. Vyplývá to z Franchising Reportu společnosti PROFIT system. „Rozšiřování značky prostřednictvím franšízingu si získalo oblíbenost díky různým druhům spolupráce, které tato forma nabízí. Kromě otevření klasického obchodu je často možné zprovoznit i tzv. shop-in-shop,“ vysvětluje popularitu franšízingu v  sektoru oděvů Lenka Nováková, Business Development manager poradenské společnosti PROFIT system.