Partneři podle Martina Hrůši získávají pomoc při oslovování klientů a od regionálních manažerů i pomoc s vedením pobočky. Mají navíc k dispozici silné IT, softwarové a marketingové zázemí, které jim zjednodušuje podnikání.
Úterý
23.08.2016
Centra pro finanční poradenství Partners market aktualizovala operační manuál. Modelem byly kanceláře dosahující obratu přes půl milionu korun.
 

Uspět v sektoru financí je z důvodu velkého množství poradenských společností tvrdý oříšek. Pokud se ale spojí know-how s pečlivým výběrem kvalitních kandidátů, může se koncept v silné konkurenci prosadit. Mezi firmy působící v tomto oboru patří poradenská společnost Partners, která podle interních dat rostla během posledního půl roku o desítky procent. Kromě získávání klientů, kterých je nyní přes půl milionu, se jí rovněž daří obsazovat pobočky vlastní i ty, které Partners převzala od strategického partnera UniCredit Bank.

Společnost Partners plánuje do budoucna rozšiřovat aktualizovaný operační manuál, který je postaven na know-how nejlépe fungujících poboček s obratem přes půl milionu korun měsíčně. Jelikož existují v rámci sítě pobočky, kde se tento manuál nedaří aplikovat, změnilo vedení firmy strategii ve výběru kandidátů. „Licenci již dnes rozhodně nedostane každý. Vybíráme si osobnosti s kapitálem, které dobře znají svůj region, chtějí osobně řídit pobočku a umí vést lidi. Nemusí být ale z oboru,“ komentuje podmínky udělení licence Martin Hrůša, manažer projektu Partners market.

Systém je kromě zájemců, kteří již v oboru finančního poradenství působili, otevřený i kandidátům mimo svět financí, kterým se již podařilo vybudovat úspěšný byznys a chtějí zkusit něco dalšího nebo pro ty, kteří jsou teprve na počátku své podnikatelské dráhy a rozhodují se, co dál. Začínajícím partnerům pomáhá centrála při výběru lokality a vhodného objektu. Vedení poskytuje i asistenci při tvorbě funkčního byznys plánu a partneři získávají zdarma i podporu při výběru a zaškolení zaměstnanců.

Centrála pro nadcházející rok počítá i nadále s řízenou expanzí do regionů, kde má síť menší hustotu stávajících poboček a velkou klientskou základnu. Pod značkou Partners je momentálně aktivních přes 500 kanceláří, přičemž partnerských poboček je necelých 70.