Partneři díky franšíze získávají hotový produkt

pondělí
29.08.2016
Skupina hotelů Accorhotels plánuje rozvoj v Česku prostřednictvím franšízy. O podmínkách spolupráce hovořila zástupkyně sítě Małgorzata Morek.
 

Rozvoj hotelových sítí prostřednictvím franšízy má neustále vzestupnou tendenci. V první polovině tohoto roku jste otevřeli sedm franšízových hotelů, což představuje celkem 700 pokojů, a podepsali jste šest nových smluv nejen v Polsku, ale i v Maďarsku a v Bulharsku. Co značky skupiny Acoorhotels a Orbis Group nabízí?
Orbis je zároveň vlastníkem, správcem i franšízorem. Máme dlouholeté zkušenosti a jsme stabilní výkonnou a spolehlivou firmou. Naším strategickým partnerem je společnost Accorhotels. Ta patří k největším hotelovým skupinám na světě, k níž se nedávno přidaly tři další značky Fairmont, Raffels a Swisshotel. Naši nabídku zastupují známé značky jako je Sofitel, Novotel, ibis, ibis Styles nebo Mercure. Vynikáme znalostí trhu, máme know-how a standardy řízení. To všechno jsou naše silné stránky. Nabízíme atraktivní obchodní podmínky v oblasti e-distribuce, nákupu, technické podpoře, v IT poradenství nebo prostřednictvím školení v Accorhotels Akademii. Předně se nám podařilo vytvořit systém s mezinárodními standardy přizpůsobenými na region střední a východní Evropy.

Jak systém Accorhotels oceňují ti franšízanti, kteří ho již využívají?
Skutečnost, že se vstoupili do sítí Mercury, Pullam nebo ibis Styles, jim přineslo velké výhody. V počáteční fázi se často vyskytovala obava ohledně organizačních záležitostí. Díky franšíze partneři získali hotový produkt, správné nástroje a podporu, včetně školení pro zaměstnance. Nyní jsou součástí globálních distribučních systémů, věrnostních programů Le Club Accor, mají šanci zlepšit svou konkurenceschopnost a spolupracovat s globálními společnostmi. Hosté přijíždějící do jejich hotelu jsou překvapeni, protože dostávají to, co očekávali, tj. standardy kvality a bezpečnosti.

„Provozovatelé se díky spolupráci s námi mohou spolehnout na optimalizaci cen a realizaci investic podle časového plánu. Díky naší podpoře je hotel viditelný a přístupný prostřednictvím elektronických distribučních systémů,“ říká Małgorzata Morek.

Jaká kritéria musí potenciální franšízanti Accorhotels splnit?
Během jednání se největší pozornost zaměřuje na velikost a lokaci objektu. Ve stávajících hotelech prověřujeme stav objektu a provádíme technický a produktový audit. Důležitý je tedy stav hotelu, velikost a počet místností, včetně možných příležitostí pro další expanzi. U hotelů, které jsou aktuálně ve výstavbě, je hodnocen jejich potenciál, tj. velikost pozemku, velikost budovy, cílová skupina hostů nebo místní konkurence.

Jak dlouho trvá a jak probíhá proces přistoupení k síti?
Poté, co si franšízant vybere značku a podepíše smlouvu, začne přizpůsobovat hotel podle přijatých norem. Vlastníkům, kteří chtějí kombinovat individualitu se silou mezinárodní značky, a tak si uchovat vliv na design svých hotelů, nabízíme flexibilní značky Mercure a ibis Styles. V průběhu realizace nových hotelových projektů poskytujeme celý rozsah podpory od přípravné fáze, přes konzultace, až po koordinaci investic. Díky těmto opatřením se mohou investoři rychle zorientovat ve všech parametrech, nařízeních a standardech a my si můžeme být jisti, že nové zařízení vyhovuje všem požadavkům franšízy. Provozovatelé se díky spolupráci s námi mohou spolehnout na optimalizaci cen a realizaci investic podle časového plánu. Spolupráce též zajistí zanesení hotelu do rezervačního systému Accor. Díky naší podpoře je hotel viditelný a přístupný prostřednictvím elektronických distribučních systémů.

První franšízový hotel jste otevřeli v roce 2012. Kolik bylo dosud podepsáno smluv?
Dosud jsme podepsali více než 30 franšízových smluv jak s majiteli hotelů, tak s investory nově budovaných hotelů. Rozvíjíme se v Polsku, v pobaltských zemích, v Česku, Maďarsku nebo v Bulharsku a Rumunsku. Rozvoj plánujeme i v zemích, kde dosud nejsme přítomni jako v Srbsku nebo v Chorvatsku. Nabídka franšízy Accorhotels přitahuje velkou pozornost. I proto klademe důraz na spokojenost a zohledňujeme názory našich partnerů, kteří poskytují reference našim potenciálním franšízantům.


Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014