Štíhlý klient, tučný zisk

Franšíza NATURHOUSE zájemcům nabízí kromě smysluplné práce i nadstandardní výdělek. Průměrné obraty poboček se pohybují mezi 150 až 600 tisíci korun měsíčně.
Čtvrtek
01.09.2016
Výživové poradny NATURHOUSE míří do nejmenších měst. Pro zvýšení standardů péče zavádí nový manažersko-dietologický software.
 

Provozovat centra výživového poradenství nemusí být ekonomicky výhodné jen ve větších městech. O tom chce zákazníky a franšízanty přesvědčit původně španělský franšízový koncept NATURHOUSE, který zahájí provoz prodejen typu mikro-mikro. Právě tento typ poraden je vhodný zejména pro města s 5 až 10 tisíci obyvatel. Centrála pro menší lokality s 10 až 19 tisíci obyvatel již provozuje prodejny mikro-koncept a rozšířením nabídky do ještě menších měst chce prokázat, že výživové poradny mohou kvalitně fungovat a generovat stejný zisk jako prodejny pro větší lokality.

Kromě plánovaného uvedení nového typu prodejny se vedení firmy podařilo dokončit manažersko-dietologický software, který je momentálně zaváděn do prvních pěti vybraných prodejen. „Software má přispět ke zvýšení standardu péče o klienty a v rámci on-line výstupů má také usnadnit přehled o kvalitě práce jednotlivých franšízových poboček,“ říká master-franchisant NATURHOUSE pro ČR a SR Jan Gonda s tím, že se chystají i další podpůrné marketingové vzdělávací materiály určené klientům za účelem prohloubení kvality práce poboček.

Mezi výhody spolupráce podle Jana Gondy patří nízká investice od 290 tisíc korun a vysoká a rychlá návratnost pohybující se od několika měsíců do dvou let. Franšízanti mají rovněž unikátní příležitost studia na NATURHOUSE University a možnost získání titulu MBA v oboru. V neposlední řadě je výhodou podnikání v tomto oboru i možnost uspořádání pracovní doby tak, aby provozovatel dokázal zvládat nejen svojí práci, ale i rodinu. Franšíza tak může být vhodná pro ženy franšízantky.

V posledním roce se dařilo rozšiřovat síť poraden jak v Čechách, tak na Slovensku. Na českém trhu je momentálně aktivních 82 poraden a o dalších osmi se momentálně jedná. Do konce roku se plánuje celkově 90 center výživového poradenství. NATURHOUSE také předal 5 plně zavedených poboček do rukou franšízantů. Na Slovensku se podařilo zprovoznit 6 nových center, takže nyní máme 22 poraden. Dva franšízanti si odkoupili zavedené pobočky a sami se nám ozývají další noví zájemci. Plán je mít 30 poraden do konce roku,“ bilancuje rozvoj sítě Jan Gonda.