Do širšího povědomí vstoupila značka Alpine Pro nejprve v roce 2010 oceňovanou olympijskou kolekcí pro Vancouver a následně kolekcí pro hry v Londýně, kde si populární holínky zakoupili i členové královské rodiny.
Pátek
09.09.2016
Kromě rozvoje vlastní a franšízové sítě navrhuje Alpine Pro sportovní oblečení pro české olympioniky. S Českým Olympijským výborem spolupracuje již sedm let.
 

Olympiády v Riu de Janeiru, která byla sportovní událostí roku, se neúčastnili pouze sportovci, ale i firmy specializující se na výrobu sportovního oblečení a vybavení. Mezi nimi se objevil také návrhář a výrobce kolekce pro české olympioniky, původní česká společnost Alpine Pro, která s Českým olympijským týmem spolupracuje od roku 2009. Na trhu je přitom značka aktivní již od roku 1994.

Za dobu svého působení se společnosti podařilo vybudovat jednu z největších tuzemských sítí prodejen se sportovním a outdoorovým vybavením. Při jejich navrhování firma klade důraz na detail a používání moderních materiálů, kvůli nimž designéři nových kolekcí spolupracují s domácími a zahraničními odbornými centry, profesionálními sportovci nebo s horskými vůdci. Společnost je známa také tím, že využívá takzvané „testery“ z řad běžných zákazníků, kteří oblečení testují v reálných podmínkách.

Společnost Alpine Pro provozuje tři typy obchodních míst: vlastních značkové prodejny, kterých má momentálně 28, franšízové, kterých je 24 a pobočky v rámci multi-brandových obchodů. Ty jsou zatím na českém trhu tři. Značka působí také v zahraničních zemích jako je Polsko, Maďarsko nebo Čína. Na Slovensku, kam Alpine Pro vstoupilo v roce 2005, je v provozu devět značkových obchodů. Celkově rozvíjí centrála prostřednictvím obchodních zástupců spolupráci ve 22 zemích, kde má 545 obchodních jednotek.