Zařízení shop-in-shopu o rozloze 20m² originálním LEGO Wear nábytkem vyjde na 6 180 eur (167 tisíc korun). Koncept podle Jarmily Janíkové funguje dobře v obchodech se sportem.
pondělí
19.09.2016
LEGO Wear omezuje on-line distribuci a podporuje prodej formou shop-in shop s plným sortimentem svých značek.
 

S růstem životní úrovně roste i chuť zákazníků investovat do módy. Oživení potvrzuje i koncept LEGO Wear, který v posledním roce zaznamenal vyšší poptávku po dražší, avšak kvalitní dětské módě. Pocítil ale i negativní tendence v podobě přísunu nových, extrémně levných zahraničních řetězců, které vstoupily na trh s módou, a odlákaly tak část zákazníků. Odliv se týkal zejména letních kolekcí, kde není velký tlak spotřebitelů na kvalitu prodávaných produktů. „I přesto se podařilo splnit plán objednávek pro novou kolekci Spring Summer 2017 na 130% v rámci Česka a Slovenska,“ komentuje vývoj prodeje ředitelka divize LEGO Wear Jarmila Janíková.

Vedení společnosti LEGO Group se před časem rozhodlo, že zakládání vlastních obchodů nebude v Evropě podporovat a dá raději přednost prodeji ve stávajících obchodech formou shop-in-shop. Podoba obchodu se podle Jarmily Janíkové nese ve stejném duchu jako původní koncept prodejny s originálním nábytkem a propagačními materiály, takže je podle ní možné dosáhnout stejného efektu, navíc s výhodou distribuce rizika mezi více značek.

Počet obchodních míst v již existujících obchodech narůstá, nikoliv však takovým tempem, jak si management původně představoval. „Mezi prodejci roste zájem zejména o on-line prodej. Všem však nemůžeme vyhovět. Naopak plně podporujeme majitele kamenných prodejen, kteří chtějí zprovoznit shop-in-shop s plným sortimentem LEGO Wear,“ říká Jarmila Janíková.

Přestože rozvoj nepostupuje tak rychle, jak by si společnost představovala, daří se otevírat nové obchodní prostory. V srpnu 2016 byl otevřen  nový shop-in-shop v Trnavě a jeden rok úspěšného provozu oslavila prodejna LEGO Wear na jižní Moravě v OC Freeport a. V blízké budoucnosti se centrála chystá otevírat obchodní jednotky v Praze na Havířské a začátkem roku 2017 též v Brně.