Aktivní sportovní trénink lze s novým přístrojem provozovat nejen v domácím či studiovém prostředí, ale i venku. Bezdrátové postroje nabízí i možnost efektivních skupinových hodin při cvičení např. jógy nebo pilates.
Úterý
04.10.2016
Franšízová studia začínají využívat bezdrátová zařízení pro elektrickou stimulaci svalů. Odrazí se novinka na trhu fitness?
 

Technologické inovace mohou být motorem pokroku nejenom v průmyslu, ale i v oblasti fitness. Dokládá to společnost XBody, která přichází na trh cvičení pomocí elektrické stimulace svalů EMS s novým bezdrátovým zařízením XBody Actiwave. Produkt má zákazníkům, kteří usilují o štíhlou postavu, zajistit efektivní trénink ve 20 minutách, a to jak v rámci privátního, tak skupinového cvičení. Filozofií EMS je jednoduchý a efektivní trénink, který vede k vytvarování postavy a k progresivní svalové výkonnosti s ohledem na individuální cíle klientů.

Povědomí o novém výrobku, stejně jako metodu cvičení, se snaží rozšiřovat EMS tréninkový institut, který byl založen v roce 2014. Kromě propagace nové metody se institut zaměřuje i na sdílení nápadů jednotlivých instruktorů prostřednictvím specializované kanceláře, jejímž cílem je zdokonalovat dovednosti a schopnosti EMS trenérů ve světě.

O popularitě nového typu cvičení svědčí narůstající počty studií, kde se dá trénink za pomoci přístrojů EMS provozovat. Technologickou inovaci již využívá franšízová síť BodyBody, které se podařilo během posledního půl roku zprovoznit tři nová studia, přičemž dvě další jsou před otevřením. Konceptem, který rovněž provozuje studia EMS, je Body Express, který má v současnosti čtyři vlastní a dvě franšízová studia. Tato franšíza využívá technologii Miha Bodytec, která v současnosti pokrývá asi 90% trhu elektrické stimulace svalů. Obě firmy nabízí franšízantům možnost pořizovat přístroje na leasing.

Systém je podle zástupců obou konceptů, kromě poskytování leasingu, podnikatelsky lákavý také kvůli vysoké ekonomické efektivitě. Pro provoz totiž nevyžaduje pronájem drahých a rozsáhlých prostor a při dodržení všech postupů dosahuje návratnosti investice v horizontu jednoho roku od otevření.

Trh tréninkové metody EMS má v Česku teprve tříletou tradici a zatím se na něm nachází zhruba 50 míst, kde je možné s EMS trénovat. Velmi odlišná je situace v sousedním Německu, kde byla technologie vyvinuta. U západních sousedů se aktuálně nachází okolo 3000 studií.