Systém asistovaného hubnutí® je podle Lenky Náměstkové zajímavý kvůli jasným pravidlům jak po stránce terapeutické, tak pokud jde o firemní vedení. Když franšízant dodržuje pravidla, má na starosti jen klienty a nemusí si dělat starosti s provozními záležitostmi.
pondělí
24.10.2016
Systém asistovaného hubnutí® posílil o jedno centrum. Od ledna 2017 je licence dostupná také pro franšízanty bez vlastního kapitálu.
 

Redukce nadváhy nemusí být jen namáhavou dřinou. To dokládá Systém asistovaného hubnutí® (SAH), který kromě snížení hmotnosti dává pacientům také příležitost zlepšit svůj zdravotní stav.„Každému je individuálně nastaven režim dle jeho životních podmínek, a když dodržuje daná pravidla, jeho hmotnost klesá den po dni,“ vysvětluje vedoucí franšízové sítě Lenka Náměstková, DiS. s tím, že k zavedeným službám připravila centrála nově motivační systém pro zájemce, kteří do center hubnutí přivedou blízkou osobu a přichystala pro ně cenově výhodné balíčky.

Novinky se však netýkají pouze zákaznické nabídky, ale také franšízantů. Ti budou podle Lenky Náměstkové moci od 1. 1. 2017 vstoupit do systému i bez vlastního kapitálu, který se jinak pohybuje okolo 120 tisíc korun. „Tento model bude zajímavý hlavně pro terapeuty, kteří nejsou obchodně ani marketingově zdatní a chtějí mít větší míru vedení,“ říká Lenka Náměstková. Konkrétní detaily této formy spolupráce budou zveřejněny v blízké budoucnosti.

Kromě nabídky nového způsobu financování se centrále podařilo zprovoznit další centrum na Praze 6. Celkově je v současnosti v provozu osm poboček, z čehož je jedna vlastní. V průběhu následujících let vedení společnosti plánuje zřídit přes 80 center, která budou pracovat metodou SAH. Firmě se ovšem nedařilo pouze na tuzemském trhu, ale i na Slovensku, kde byla uvedena do provozu pobočka Reštart – Systém asistovaného chudnutia s.r.o., díky níž budou moci terapeuti pomáhat i slovenským pacientům.

Atraktivita Systému asistovaného hubnutí® spočívá podle Lenky Náměstkové v tom, že dokáže v těle nastavit takové podmínky, které přispívají k redukci váhy jen základním jídlem, aniž by bylo třeba z jídelníčku něco vyčleňovat. Pacienti tak mohou jíst pokrmy v normálních porcích, a to i bez sportu, což je důležité pro osoby, které jsou před operací nebo po ní a cvičit nemohou. „Systém není zajímavý jen tím, že umíme nadváhu snižovat, ale hlavně také tím, že dokážeme opravit pacientův zdravotní stav. Když má například vyšší krevní tlak nebo zvýšenou hodnotu cholesterolu, umíme to dát do pořádku,“ popisuje praxi Lenka Náměstková.

Systém asistovaného hubnutí® se zaměřuje na nutriční terapii od roku 2006. Zájemci o licenci musí počítat s vysokými nároky na specializaci a profesionalitu. Franšízantem se totiž může stát jen diplomovaný nutriční terapeut vyšší odborné školy nebo absolvent příslušného oboru vysoké školy.