Zaměstnanec franšízantem

Převádění restaurací do rukou franšízantů využívá McDonald´s celosvětově. Ve 122 zemích světa, kde provozuje více než 30 tisíc restaurací, je 80 % řízeno franšízanty.
Pátek
11.11.2016
McDonald´s má od listopadu dalšího franšízového partnera. Celkový počet tak vstoupl na 19.
 

Fastfoodový gigant McDonald´s pokračuje v budování své franšízové sítě. Po dvaceti letech zaměstnání u společnosti se v pořadí devatenáctým franšízantem v Česku stává Petr Zlínský, který sám několik let řídil rozvoj franšíz v Česku a na Slovensku. Nyní bude od 10. listopadu 2016 sám provozovat nově otevřenou restauraci v obchodním centru Aupark v Hradci Králové. Z celkového počtu 93 je nyní v Česku 73 restaurací řízeno franšízanty.

Poskytnutím franšízové licence českému podnikateli tak nadnárodní firma pokračuje v trendu podpory místních podnikatelů. „Předávání našich restaurací do rukou franšízantů znamená velmi dobrý směr rozvoje naší společnosti,“ říká Tomáš Rogacz, generální ředitel společnosti McDonald´s ČR s tím, že z nastaveného kurzu mohou profitovat jak zákazníci, tak zaměstnanci, kteří rodinné zázemí všeobecně oceňují.

Čeští franšízanti jsou podle centrály McDonald´s stabilními partnery, což dokládá předání dvou restaurací do rukou druhé generace v rámci rodiny. Průměrně na jednoho stávajícího franšízanta v Česku připadají více než tři restaurace. „Rozhodně se tohoto trendu neobáváme, protože s předáváním restaurací do rukou franšízantů máme dobré zkušenosti. Kandidát na franšízu musí projít tvrdým školením a ne každému se podaří licenci získat. Musí totiž prokázat vysoké manažerské schopnosti. Franšízu tak získají jen ti nejlepší,“ komentuje pro portál Franchising.cz podmínky spolupráce mluvčí McDonald´s Zuzana Svobodová.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014