Cílem hraček, které zákazníci v Imaginariu naleznou, je napínat kreativitu, dovednosti a tvořivost. Samotný koncept obchodu se opírá o kombinaci vjemů podněcujících dětskou fantazii.
Pátek
25.11.2016
Společnost DELANDIA CZ přivádí mezinárodně oceňovanou franšízu na tuzemský trh. Otevírá první obchod v Praze na Chodově.
 

Společnost DELANDIA CZ přivádí do Česka hračkářství Imaginarium. První obchod mezinárodní značky působí od listopadu 2016 v pražském centru Chodov. Koncept je známý tím, že se v dětech snaží rozvíjet vlastní fantasii, a to především prostřednictvím kombinace nejrůznějších vjemů. Zakladatel hračkářství, původně španělská rodinná firma, byla za způsob prodeje a inovaci hraček několikrát mezinárodně oceněna.

Slavnostního setkání u příležitosti zahájení provozu se zúčastnil například španělský velvyslanec Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín, majitel společnosti Imaginarium pan Felix Tena, prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý a další významné osobnosti českého společenského života se svými dětmi. „Při své první a zcela náhodné návštěvě obchodu Imaginarium jsem zjistil, že většinu hraček, co tam mají, jsem ještě nikdy nikde neviděl. Jsem proto rád, že o necelé dva roky později můžeme jejich opravdu unikátní koncept představit v Čechách,“ říká Alan Babický, který stojí za myšlenkou přivést tuto značku na tuzemský trh.

Imaginarium má několik stovek obchodů ve více než 33 zemích a katalog produktů čítá přes 27 000 položek. Společnost uvádí každý rok na trh dvě nové kolekce se zhruba 400 novinkami. Celkový objem zahrnuje přes 2 000 položek. DELANDIA CZ je držitelem master-franšízové licence nejen pro Česko, ale také pro Slovenskou republiku, kde se v blízké budoucnosti chystá rovněž otevírat první obchod.

Vstupem značky Imaginarium pokračuje rozšiřování zákaznicky atraktivních hračkářských konceptů na českém trhu. Od května 2016 působí v centru Prahy dvoupatrový dům hraček a interaktivní zábavy Hamleys, který do budoucna počítá s expanzí prostřednictvím vlastních obchodů. O šestimiliardový obrat, který Češi ročně za hračky utratí, se bude Imaginarium dělit nejen s Hamleys, ale například také s řetězci Sparkys, Bambule, Pompo, HM Studio nebo Dráčik.