Helen Doron English roste

Spolupráce s Helen Doron English představuje podle Barbory Tošenovské i určitou osobní misi. Často se totiž stává, že škola spolupracuje s franšízanty, kteří původně měli zajímavý příjem, jejich práce je však svou podstatou nenaplňovala.
pondělí
28.11.2016
Franšízová síť pro děti od 3 měsíců do 19 let navýšila počet škol o osm. Momentálně působí na 90 místech Česka.
 

Prosadit se na trhu jazykových škol je kvůli narůstající nabídce stále těžší. Větší šanci na úspěch pak mají prověřené koncepty s propracovanou výukovou metodou. Mezi ně patří například jazyková škola Helen Doron English, která kurzy pro děti organizuje již dvanáct let. Kromě akreditovaných školení učitelů je Helen Doron také autorizovaným testovacím centrem University of Cambridge. Škola tak sama zajišťuje pravidelné testování a ověřování znalostí svých studentů v rámci prestižních mezinárodních zkoušek

Během letošního jara realizovala Helen Doron již počtvrté rozsáhlé testování svých studentů právě v rámci mezinárodních zkoušek. Podle interních dat společnosti se jich zúčastnilo více než 500 dětí ve věku od 8 do 15 let. „Výsledky opět prokázaly, že naši studenti dosahují u ústních částí zkoušek až o 20% lepších výsledků, než je celosvětový průměr,“ komentuje testování manažerka pro franšízing Barbora Tošenovská s tím, že v důsledku každoročního testování studentů se navíc daří snižovat procento tzv. Drop-outs, tedy klientů, kteří nepokračují v docházce do návazného kurzu.

Období září a října bylo podle Barbory Tošenovské stěžejním obdobím v roce pro všechny naše franšízanty. Po podzimním náboru 2015 zaznamenala škola nárůst v počtu studentů o přibližně 8% a překročila tak hranici 6000 studentů, kteří pravidelně dochází do poboček. „Aktuálně shromažďujeme data z letošního podzimního náboru. Předběžné výsledky jsou velmi slibné a zdá se, že každoroční procentní nárůst počtu klientů bude zase o něco vyšší,“ předpovídá Barbora Tošenovská.

Od září 2016 rozšířila Helen Doron síť o další školy. Klienti se mohou nyní nově registrovat do kurzů např. v Karviné, Kostelci nad Černými lesy, Kyjově, Kutné hoře, Zábřehu, Chodově a na Praze 12. Aktuálně působí Helen Doron English na devadesáti místech České republiky. Ve většině případů se přitom jedná o menší pobočky v malých městech nebo venkovských oblastech, které spravují tzv. nezávislí učitelé. Těch je v současné chvíli 50. Ve větších městech vznikají výuková centra, kterých je aktuálně 40. Čtyři z těchto center spravuje společnost ANGLIČTINA pro DĚTI, která je master-franšízantem pro Českou republiku.