Extéria představuje podle Lucie Eliášové minimální investici, protože podnikatel tak nemusí vydávat velké částky do vybavení provozovny, zásob nebo skladu. Celkově franšízant zaplatí za pobočku okolo 350 tisíc.
Středa
07.12.2016
Franšízová síť poradců v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany se rozrostla na 25 poboček. Pro získání licence není třeba předchozích zkušeností z oboru.
 

Franšízing nemusí být vhodným nástrojem rozšiřování značky jen v případě gastronomie, ale například také v poradenství bezpečnosti práce a požární ochrany. Dokládá to společnost Extéria, která se od roku 2011, kdy byla založena, rozrostla na 25 poraden v rámci tuzemského trhu. Expandovat ale plánuje i do dalších zemí jako je Německo, Polsko nebo Rakousko, na Slovensku přitom již firma provozuje čtyři franšízové pobočky.

S nově vznikajícími pobočkami je spojen také nárůst klientů, kterým firma nabízí dlouhodobou spolupráci tak, aby jim po celou dobu trvání zajistila kompletní služby a servis „Jelikož je náš obor daný legislativou, neexistuje zde velká sezónnost ani upadající zájem klientů či nasycení trhu. Bezpečnost práce i požární ochranu musí mít každý podnikatel řešenu stabilně, neustále v aktuálním stavu, i vzhledem ke změnám zákonů,“ komentuje situaci na trhu manažerka franšízové sítě Lucie Eliášová.

Poptávka po specializovaných službách roste podle Lucie Eliášové i z důvodů neustále se zvyšujícího počtu kontrol ze strany státních kontrolních úřadů, které udělují vysoké sankce. Výhodou Extérie je tak skutečnost, že klientům agendu bezpečnosti práce zajišťuje komplexně, a podnikatel se tak může starat pouze o svůj byznys. „Klienti nejvíce oceňují bezstarostnost a to, že v případě kontroly, či jiné nečekané mimořádné události, na to nejsou sami, a vždy jim pomůže zkušený tým techniků, odborníků na svém místě,“ říká Lucie Eliášová.

Kromě nabídky komplexních služeb mohou franšízami podle Lucie Eliášové nově využívat také interaktivní elektronickou verzi provozní příručky. „Díky této inovaci je usnadněna práce s příručkou, vyhledávání potřebných informací či tiskopisů, videí, odkazů, a je tím zajištěna i její jednodušší aktualizace,“ komentuje novinky Lucie Eliášová.