Klobásky vstupují na trh

Po předání plně vybaveného stánku platí franšízant měsíční franšízový poplatek 6 500 korun. Centrála ale nevyžaduje žádný licenční nebo marketingový poplatek.
Čtvrtek
08.12.2016
Po úspěšném uvedení zmrzlinářského konceptu přináší jeho majitel na franšízový trh novou značku Ráj Klobás. Za stánek na klíč zaplatí franšízanti 599 tisíc korun.
 

Polský majitel spravující síť Lodostrefa představuje po úspěšném uvedení konceptu na trh svou novou značku Ráj klobás. Míří s ní na tuzemský trh poté, co se starší zmrzlinářská síť Lodostrefa u našich severních sousedů rozšířila tempem, které zaskočilo i samotné vedení. Původně totiž mělo v plánu otevřít pouze několik vlastních stánků, nakonec ale bylo uvedeno do provozu 76 franšíz. Aktuálně jsou v Polsku otevřeny tři stánky s klobásami a jeden franšízový. Zkušenosti získané při budování sítě Lodostrefa a Ráj klobás se nyní centrála chystá využít i na českém trhu.

Ráj klobás představuje moderní restaurace ve formě stánků nebo pojízdných „food trucks“, které nabízejí grilované klobásky v opečených houskách připravených podle tradičních receptur. Franšízanti mohou těžit ze spolupráce se zkušeným týmem, jejichž asistence podnikatelům výrazně usnadní zvládnout všechny procesy v průběhu zahájení podnikání, jako jsou například souhlasy úřadů, povolení nebo kolaudace.

Vedení firmy poskytuje franšízantům asistenci při hledání lokality podle vlastních preferencí. Má již také vytipovaná vhodná místa pro umístění provozovny, která se nacházejí zejména na frekventovaných místech s velkým pohybem zákazníků umožňující celoroční provoz. Výběr kvalitní lokality pak ovlivňuje dobu návratnosti, která se pohybuje v rozmezí jednoho až dvou let. Za plně vybavený stánek na klíč zaplatí franšízanti 599 tisíc korun bez DPH. V průběhu spolupráce pak mohou využívat školení personálu, stálých dodávek čerstvých surovin a plné podpory v každé fázi provozu.

Franšízant nemusí mít žádné předchozí zkušenosti v oboru gastronomie. Od franšízantů se naopak očekává osobní angažovanost v provozu a respektování know-how firmy. „Do konce roku máme v plánu získat atraktivní lokality u obchodních domů Tesco, Kaufland a Albert. Po novém roce pak otevřeme jako první naše vlastní stánky a následně stánky našich franšízantů,“ říká zástupce pro rozvoj sítě Ondřej Němec s tím, že jednání o lokalitě a návazné spolupráci je možné zahájit ještě v roce 2016.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014