Costa Coffee porazil Starbucks

Druhý největší světový kavárenský řetězec má v současnosti více než 3 400 kaváren ve 30 zemích světa. Z toho jich je více než 1 600 ve Velké Británii.
pondělí
12.12.2016
Kavárenský gigant uspěl na mezinárodním poli. Byl vyhlášen nejlepším řetězcem v rámci evropských kaváren a občerstvení.
 

Britský kavárenský řetězec Costa Coffee, jehož kavárny můžeme navštívit i u nás, dosáhl významného úspěchu v oblasti evropského kavárenského sektoru. Na soutěži Allegra European Coffee Awards 2016 získal ocenění “Nejlepší kavárenský řetězec Evropy”.

Již devátým rokem proběhlo koncem listopadu Evropské kávové symposium Allegra (Allegra European Coffee Symposium), které oceňuje podniky působící v evropském kavárenském průmyslu. Odměněny bývají nejen společnosti, ale i jednotlivci, kteří učinili nejvýznamnější pokroky v rámci evropských kaváren a občerstvení na bázi „food to go market“. O vítězích rozhodují svým hlasováním kávoví experti z celé Evropy.

Letos se setkání konalo v Budapešti a zúčastnilo se ho více než 400 ředitelů a top manažerů evropských kavárenských řetězců a kaváren. Kavárenský řetězec Costa Coffee získal cenu již počtvrté. „Ocenění je pro nás obrovským úspěchem. Nejenže jsme vyhráli kategorii o Nejlepší kavárenský řetězec střední a východní Evropy, ale také jsme si odnesli hlavní cenu večera Best Coffee Chain Europe. Podařilo se nám porazit takové konkurenty, jako jsou např. Caffe Nero a Starbucks,“ pochvaluje si úspěch Robert King, generální ředitel Costa Coffee Europe Franchise.

Mezinárodní řetězec kaváren v italském stylu otevřel svoji první pobočku v ČR v listopadu 2008 v pražském obchodním centru Atrium Flora. Značka u nás neustále expanduje. Letos bylo otevřeno 6 nových kaváren. V současnosti je v Česku celkem 37 poboček. Ty se nachází nejen v Praze, kde jejich počet dosáhl 28, ale také v Brně, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Liberci, Teplicích a Hradci Králové.

V České republice vlastní licenci Costa Coffee společnost Lagardére Travel Retail. Jednotlivé licence tak pro tuzemský trh nejsou k dispozici, protože společnost síť rozvíjí sama. V rámci českého franšízového trhu jsou ale k dostání licence dalších úspěšných kavárenských konceptů jako například Coffeeshop Company nebo CrossCafe, který je aktuálním držitelem ocenění Franchisor roku 2015.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015