Nízká cena, vysoký zisk

Po franšízantech se vyžaduje, aby měli zkušenosti v oblasti podnikání a aby dokázali řídit a motivovat svůj tým. Podle Martina Kováříka by dále měli disponovat organizačními schopnostmi a absolvovat školení v rozsahu 2 až 3 měsíců.
Středa
14.12.2016
Sladkoslané bary Poe-Poe se rozšířily o další provozovnu v Hodoníně. Míří především na frekventovaná místa měst nad 20 tisíc obyvatel.
 

Kvalitní sladké a slané produkty za nízké ceny a moderní prostředí, to jsou vlastnosti franšízového konceptu Poe-Poe, který nabízí zákaznicky atraktivní ceny díky vysokému obratu. O tom, že se tato strategie vyplácí, svědčí, že obchody Poe-Poe zaznamenaly nárůst zákazníků o 20 % oproti minulému roku a že se také podařilo otevřít další franšízový obchod v Hodoníně. Kromě toho zaznamenala společnost velký zájem o licence, takže momentálně jedná o otevření dalších provozoven jak v tuzemsku, tak například i na Slovensku nebo v Chorvatsku.

Momentálně provozuje centrála dvě vlastní pobočky v Brně a Uherském Hradišti. Franšízy provozuje dvě, a to ve Zlíně a v Hodoníně. „Do konce roku se chceme soustředit na provoz nově otevřeného obchodu v Hodoníně a na přípravu dalšího v Brně, jehož otevření je plánováno na leden 2017,“ říká spolumajitel konceptu Martin Kovářík s tím, že do konce příštího roku plánuje centrála zprovoznit další tři obchody, a to v Brně, Ústí nad Labem a v Ostravě.

Pro franšízanty připravuje momentálně vedení společnosti čtyři úrovně konceptu (Container, Express, Premium a Drive), které budou odpovídat jejich finančním možnostem. Investice do vlastního obchodu se pohybuje mezi 2,5 až 5 miliony korun, přičemž návratnost investice se pohybuje v rozmezí 2 až 3 roky. Výhodou konceptu je, že franšízant neplatí žádné marketingové poplatky nebo poplatky z tržby, pouze pravidelný fixní poplatek bez ohledu na výši tržby.

Samotnému otevření obchodu předchází osobní jednání s budoucím franšízantem, podrobné seznámení s konceptem a výběr vhodné lokality s velkou průchodností lidí. Po tomto procesu přichází na řadu podepsání nájemní a franšízové smlouvy. Po podpisu smluv přichází na řadu intenzívní dvouměsíční školení franšízanta. Během této doby je centrála schopna připravit a otevřít pobočku franšízantovi na klíč.

Momentalně se Poe-Poe zaměřuje na Česko, Slovensko a Chorvatsko. Díky několika úrovním konceptu je podle Martina Kováříka možné otevřít rentabilní pobočku i v malém městě, obchod se však hodí především do měst nad 20 tisíc obyvatel. V případě nižšího počtu je nezbytné, aby se jednalo o frekventované místo.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014