Franšízant může podle Aleny Koubkové využívat sérii on-line školení nebo manuál franšízanta s úplným popisem školy, který zahrnuje všechny procedury pro management klientů.
Čtvrtek
05.01.2017
Franšízová síť 2+2 Škola matematiky se za tři roky rozrostla na devět doučovacích center. Návratnost investice je 1 až 2 roky.
 

Na počátku existence 2+2 Školy matematiky byla myšlenka vytvořit vedoucí doučovací centrum. Za posledních 12 let se podařilo koncept rozšířit nejen v domovském Polsku, ale i na tuzemském trhu, kde je momentálně v provozu devět škol. Do budoucna usiluje vedení firmy o další růst, jehož příslibem je nárůst počtu žáků jak stávajících, tak nových poboček. „V Ostravě a Českých Budějovicích jsme zaznamenali nárůst o více než 35% a velmi dobře si vedly i v září 2016 nově otevřené pobočky v Písku, Třinci, Plzni a v Novém Jičíně,“ komentuje vývoj master-franšízantka Alana Koubková.

Škola matematiky se ale nevyvíjí jen v počtu poboček, ale také v oblasti materiálů pro výuku. Vyvinula například materiály k přípravě na přijímací zkoušky na střední školu nebo autorský program rozvoje matematických dovedností a logického myšlení pro předškoláky, který je nabízen i mateřským školám. Autoři připravují program pro přípravu k maturitě a centrála také zdokonaluje prezentaci firmy na internetu a v médiích.

Koncept 2+2 nabízí podle držitelky licence šanci uspět všem, kteří mají zájem pracovat s dětmi a mladými lidmi. Výhodou je podle ní rychlá návratnost počáteční investice. Celkové náklady na zřízení centra jsou asi 75 až 85 tisíc korun, přičemž doba návratnosti je 1 až 2 roky. Částka zahrnuje náklady na zařízení pobočky, marketing a vstupní franšízový poplatek. Vzhledem k tomu, že je síť škol 2+2 rozšířena ve více než šesti evropských zemích a zahrnuje více než 80 poboček, umožňuje zahraniční spolupráce výměnu poznatků a nová řešení tak přispívají ke zvyšování konkurenceschopnosti.