Starbucks mění strategii

V Česku se Starbucks zaměřila na otevírání poboček typu „office store“. Centrálním prvkem kavárny je bar, kolem kterého jsou rozmístěny stolky s posezením.
Úterý
03.01.2017
Americká síť franšízových kaváren oznámila celosvětovou expanzi. V rámci číského trhu se počítá s 5 tisíci novými kavárnami.
 

Americký řetězec Starbucks oznámil plán v následujících pěti letech expandovat na světových trzích. Podle strategie by se měl v průběhu příštích pět let rozrůst na 37 tisíc franšíz, což představuje 48% nárůst oproti současnému stavu. Expanze se má významně dotknou čínského trhu, kde má přes 2 100 kaváren ve 102 městech.

Starbucks nemění pouze své plány na expanzi, ale i obchodní nabídku. Místo provozování většího množství podniků určených pro podávání večeří chce otevírat restaurace drive-thru na okrajích měst a předměstských oblastí. Navíc bude Starbucks uvádět do provozu expresní obchody, které již nyní fungují jako walk-thrus v New Yorku, Bostonu a Seattleu. Touto strategií sleduje společnost rychlejší růst, který by měl podle odhadů dosáhnout v rámci amerického trhu navýšení minimálně 5 %.

Do České republiky vstoupil Starbucks v lednu roku 2008, kdy otevřel kavárnu na pražském Malostranském náměstí. Majitelem licence na provozování kaváren Starbucks v České republice je společnost AmRest, která v současnosti provozuje 26 kaváren.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014