Electro World se stahuje z Maďarska

Electro World se loučí s Maďarskem
Čtvrtek
21.05.2009
Jedna z předních sítí zabývající se prodejem elektroniky opouští Maďarsko. Spekuluje se přitom i o prodeji obchodů v Česku.
 

Za pouhé jedno euro, tedy zhruba 27 korun, se řetězec prodejen s elektronikou – Electro World – zbavuje své maďarské části. Prodá je firmě EW Electro Retail. Tamní ekonomika se potýká s obrovskými problémy, proto vedení firmy rozhodlo raději toto teritorium opustit. Před časem se přitom spekulovalo, že se bude chtít řetězec zbavit také svých 17 poboček v Česku. Ve hře měl údajně být slovenský řetězec Nay. České obchody by ale měly zůstat.

Restrukturalizace

V Česku se chce firma orientovat na restrukturalizaci svých podnikatelských aktivit. Co přesně si pod tím představit, není zcela zřejmé. Řetězec působí také v Polsku a na Slovensku. „Je pozitivní, že jsme přijali důležitá rozhodnutí týkající se našich podnikatelských aktivit ve střední Evropě, zejména v souvislosti se složitou ekonomickou situací na mnoha trzích, kde působíme. Dospěli jsme k rozhodnutí, že nejlepšího výsledku pro naše akcionáře, dodavatele a zaměstnance dosáhneme prodejem našich podnikatelských aktivit v Maďarsku," uvedl John Browett, výkonný ředitel společnosti DSG, která řetězec Electro World vlastní.